h i r d e t é s

Béremelésről tárgyalnának, de még a kánikulapénzt se fizették ki a BKV-nál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Béremelésről tárgyalnának, de még a kánikulapénzt se fizették ki a BKV-nál

2019. szeptember 20. - 16:25

 

Már most el akarja kezdeni a 2020-as béremelés megtárgyalását az Egységes Közlekedési Szakszervezet, 15 százalékról indulhat az alkudozás. - írja a hvg.hu

A kép illusztráció! - Forrás: nol.hu

A BKV-nál hivatalosan még nem téma a jövő évi béremelés, de az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), már most kezdeményezi az egyeztetések megnyitását. Idén 15 százalékos emelésről indítanák a tárgyalásokat - írja az mfor.hu.

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke azért tartja indokoltnak a tárgyalások mielőbbi megkezdését, hogy a munkavállalók ne nyáron jussanak hozzá a bérkülönbözethez, mint az korábban előfordult.

A szakszervezeti vezető arról is beszélt a lapnak, hogy attól tartanak, ha a cégvezetés az idén sem hajlandó többet adni, akkor újabb elvándorlási hullám kezdődhet, és súlyos milliárdokat költhet a cég új sofőrök kiképzésére. A létszámhelyzet a járművezetők körében javult, viszont más területen, például a karbantartóknál továbbra is súlyos hiány van és bérfejlesztés nélkül tovább romolhat a helyzet.

Naszályi szerint a cégvezetés alacsony fizetési hajlandóságát az jelzi, hogy a kánikulapénzről is hallgatnak, elméletileg szeptember 30-ig meg kell állapodni annak a kifizetéséről.


 

h i r d e t é s