h i r d e t é s

Bolgár György: Az elveszett szabadság hete

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bolgár György: Az elveszett szabadság hete

2019. február 11. - 16:10

 

Azt állította a Fidesz (közleményében), hogy a Magyarországot már csak részben szabad országnak minősítő Freedom House nevű amerikai szervezet a Soros-birodalom tagja, Soros pénzeli, és most Soros választási kampányát szolgálja. A többi Soros-szervezettel együtt azért támadja Magyarországot, mert a magyarok nem akarnak bevándorló országot csinálni a hazájukból, írta a Fidesz.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Freedom House túlnyomórészt az amerikai kormány anyagi támogatásával működik, Soros pedig ehhez semmilyen formában nem járul hozzá. De ha adna pénzt, akkor sem tudná befolyásolni a szervezet jelentéseit, amire a legjobb példa az, hogy a Freedom House szerint romlik az amerikai demokrácia állapota is. Hogy értse a Fidesz is: nem annak a nótáját húzzák, aki fizet.

Azt állította Orbán Viktor (Pozsonyban, a Visegrádi Négyek és Angela Merkel német kancellár találkozója után), hogy a találkozón az EU magállamai vettek részt, mert Európa magját azok az országok adják, amelyek a teljesítményükkel kiemelkednek. Márpedig az államadósság, a költségvetési hiány, az export, a munkanélküliségi ráta, a bankrendszer és a strukturális reformok alapján ezek Európa magállamai, Németországgal kiegészülve pedig az európai gazdaság motorját adják.

Ezzel szemben a tény az, hogy a V4-ek már csak azért sem lehetnek magállamok, mert az EU lakosságának csak 7, össztermékének körülbelül 6 százalékát teszik ki, nagyjából a negyedét a német GDP-nek. Összes exportjuk töredéke a német kivitelnek, a munkanélküliség és a költségvetési hiány adatai szintén jobbak Németországban, a bankrendszer és a strukturális reformok emlegetése pedig érthetetlen és értelmezhetetlen. Az meg, hogy a V4-ek a mag, és Németország csak kiegészíti őket a növekedésben, a kész röhej kategóriája. De nincs kedvünk nevetni.

Azt állította továbbá a miniszterelnök (ugyanott), hogy a hozzánk érkező uniós pénzek 80 százaléka visszakerül azokba az országokba, ahonnan jött, ezért „semmilyen szemrehányást nem áll módunkban elfogadni.”

Ezzel szemben a tény az, hogy az uniós pénzből lebonyolított projektekből az európai cégek elsősorban a magyaroknak fizetnek. Magyar beszállítóknak, munkásoknak, mérnököknek, tervezőknek és adó formájában a magyar államnak. Arról nem beszélve, hogy az út, a vasút, az épület, a kórházi berendezés itt marad Magyarországon. Ami tényleg visszamehet hozzájuk, az a 8-10 százalékos haszon. Ami ugyebár nem 80 százalék...

Azt állította Bayer Zsolt (az Echo TV Sajtóklub című műsorában), hogy „New Yorkban módosították az abortusztörvényt, mégpedig úgy, hogy egészen a születés előtti pillanatig elvehető, vagyis megölhető a magzat. A kilencedik hónapban abortuszt lehet végrehajtani.”

Ezzel szemben a tény az, hogy New York államban eddig mindenféle orvosi beavatkozást tiltottak a 24. hét után, mostantól viszont egészségügyi veszélyhelyzet miatt ezt engedélyezték a terhesség teljes időtartamára. A résztvevők közül Bencsik András közölte, hogy „az őrület úgy tűnik, hogy parttalan.” Speciel ebben igaza volt.

Dudás Péter


 

h i r d e t é s