h i r d e t é s


Meghökkentő részletek derültek ki Matolcsy vagyonosodásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghökkentő részletek derültek ki Matolcsy vagyonosodásáról

2017. január 19. - 07:21
1 komment

 

A Magyar Narancs legújabb számában a Matolcsy család kétezres évekbeli cégügyeit vizsgálja. 

Forrás: HVG.hu

A lap azt állítja a cégbíróságok adatai alapján, hogy a jegybankelnök céget és ingatlant is szerzett a felesége révén, az asszony nevén szereplő cégek ugyanis valójában Matolcsy György érdekkörébe tartoztak.

A hetilap a strómanügyletekre példaként a korábban állami tulajdonban levő, 1999 végéig Matolcsy által vezetett Növekedéskutató Intézet Kft. átjátszását idézi fel. A cégben 2000 végén hivatalosan a feleség, Matolcsy Gyöngyi szerzett 75 százalékos tulajdonrészt, ám egy 2004-es házassági vagyonmegosztási szerződés kikötötte: az ténylegesen férje tulajdonát képezi.

A lap szerint ez a kitétel azt sem zárja ki, hogy a cégnyilvántartásban szereplő adatok hamis szerződésen alapulnak, ami felvetheti a bűncselekmény gyanúját is.

A Magyar Narancs emellett több, korábban a Növekedéskutatóhoz hasonlóan a Tulajdon Alapítvány tulajdonában levő ingatlan átpasszolásáról ír. Ezek között szerepel két lakás a MOM Park közelében,illetve egy egy 106 négyzetméteres üzlethelyiség, amelyet korábban Matolcsy kisebbik fiának a barátnője, későbbi felesége bérelt.

Az ingatlanokat minden esetben az állami tulajdonú Tulajdon Alapítvány vásárolta meg, majd néhány év elteltével Matolcsy családtagjainak, vagy azok cégeinek adta tovább – állítja a hetilap, amely cikksorozatot indított a jegybankelnök cégügyeiről. (hvg) / propeller.hu


1 komment


h i r d e t é s

betöltés..

;