h i r d e t é s

"Csak a kutyának adnám ezt az eledelt, vagy nőnek!" – Menekültek menekülnek Finnországból

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

"Csak a kutyának adnám ezt az eledelt, vagy nőnek!" – Menekültek menekülnek Finnországból

2015. október 06. - 14:31
1 komment

 

A németországi arcátlan panaszkodás nem egyedi az új kontinensfoglalók részéről. Több költőpénzt akarnak, unatkoznak, csak aludni, vagy enni tudnak, túl hideg van, túl meleg van, nincs tévé, az internet túl lassú stb.

Fotó: YouTube

Közben azzal fenyegetnek: ha nem maradhatnak Németországban, visszamennek a saját országukba - írja a Fullánk hírportál.

Előzmény: Felháborító: fehér emberek fehér ételét kell fogyasztaniuk az elesett menekülteknek!

Miután elmorzsoltunk egy könnycseppet, nézzük, mi Finnországban a helyzet. Az MV-Lehti pár cikkben számol be erről, illetve arról, hogy nem csak az étkeztetés, de a finnek ellenségessége is panaszra, adott esetekben az ország elhagyására készteti őket.

Az MV-Lehti cikke, október 1.: Egy menekült a finnországi Ouluban: "Csak a kutyának adnám ezt az eledelt – vagy nőnek!"

"Az igényeikre szabott menüt kapnak" – mondja az étkeztetésért felelős igazgató.

Nagyjából 70 menekült menetelt tegnap délután hét kilométert Hiukkavaara menekülttáborától az oului rendőrkapitányságig, a rendőrség által kísérve. Senki se tudta igazából, mi volt az oka a tüntetésnek. Az ún. menekültek panaszkodtak az ellátásuk felől a régi laktanyában, ahogy az étel felől is, és a rendőrkapitányságnál kiderült: az élelmezés volt a bűnös. Egy iraki menekült fehér rizst hordozott magával, kijelentve, hogy ez kutyáknak, vagy nőknek való eledel, nem olyan embereknek, mint ő.

Miután a menekültek az undorukat demonstrálták a médiának pár órán át, elfogadták, hogy vissza legyenek szállítva a hiukkavaarai szállásra a rendőrség és önkéntesek által (tehát a rendőrök és liberálisok még taxizgatják a pofátlan, panaszkodó, elfáradt betolakodókat, miután azok a finneket becsmérelték a kamerák előtt – Cs.Sz.).

Ma egy felmérés készült az étkeztetésükről. Kiderült, hogy az laktózmentes és a menekültek igényeire van szabva. A tányér, amit a menekült oly kirívóan mutogatott a médiának, mint kutyaeledel, valójában fehér rizs volt, csak a marhahús és zöldségszósz, illetve saláta nélkül, ami jár hozzá. ‘A tüntetés nagy meglepetés volt nekünk’, mondja az ellátás igazgatója Pauliina Värttö az oului Serviisi-től, mely a menekülttáboroknak készíti az ételeket.

"A saját igényeikre van szabva a menü. Levesek, pépes ételek és burgonyák nem tetszenek nekik, kivéve a rizst és kását, így ezeket nem ajánljuk nekik. Még a rizs esetében is többfélét ajánlunk, hogy sokféle legyen" – magyarázza Värttö.

Värttö elmondja, hogy a menekültek sokkal többet esznek, mint más kuncsaftok. "Egy felszolgálás akár nyolc hamburgerzsömlét és tíz főtt tojást is jelenthet. Lényegesen több ételt adunk nekik, mint bárhol máshol, ahol felszolgálunk."

Tehát ha a bűnös valójában nem az étel, akkor mi lehet?

A valódi ok az lehet, hogy Finnország most eldöntötte, felfüggeszti az Irakból, Szomáliából érkező menedékkérelmeket, és újragondolja az onnan érkezők menekültstátuszra vonatkozó igényeit, mert például Svédország szerint Irak és Szomália biztonságos országok. Úgy 80 százaléka a menekülteknek, akik Finnországba jönnek iraki, és kb. 10 százalék szomáliai. Szinte mind férfiak. Finnországba Svédországból jönnek. Ezek az irakiak és szomáliaiak Finnországba jönnek, mert életre szóló támogatásokat remélnek. Feszültség alakulhat ki gyorsan, ha ez kitoloncolásra változik. Senki sem tudja, kik valójában ezek az emberek, és hogy mire képesek, így reménykedjünk, hogy elkerüljük a tragédiákat.

Alább az MV-Lehti cikke, szeptember 20.: Menekültek menekülnek Finnországból vissza Svédországba – Finnország hideg, sötét és rasszista!

És ez csak a kezdet Egy új jelenség alakult ki. A finnek jellemző morcossága előnnyé válik, miközben egyre több menekült jelenik meg a Haparanda-Tornio határforgalmi állomáson, bejelentve, hogy nem akarnak Finnországban maradni. Inkább Svédországba szeretnének visszamenni. Svédország megmutatta segítőkész oldalát a menekülteknek, utaztatva őket északra, több békés országon át a legkedvezőbb segélyért folytatott felfedezőútjukon. Svédország etette őket, védte őket és a finn határhoz utaztatta őket ingyenesen, ahogy Horvátország is teszi mielőtt Magyarországra tolja át őket, és most néhány menekült vissza akar térni a védelmező Svédországba.

Egy afgán férfiakból álló csoport jelent meg a határállomáson tegnap, kijelentve, hogy szeretnék, ha vissza lennének szállítva a svédországi Stockholmba. Egészen Ouluig eljutottak, mely egy finn város 120 kilométerre a Svéd határtól. Féltek Ouluban. Az emberek nyíltan rasszisták voltak. Az emberek hidegek voltak, és nem olyan befogadók, mint a svédek.

Egy másik csoport, ezúttal szírek, szintén arra vártak, hogy megtudják miként juthatnak vissza Svédországba. Egy hetet töltöttek "Tornio vacak városában" és elegük lett. A finneknek kezd elegük lenni ezekből a "menekültekből", akik életerős férfiak szép ruhákba öltözve s iPhone-okkal utazgatnak a világban. Két tüntetés is volt tegnap Finnországban. Az egyik a svéd-finn határon volt, "Lezárni a határokat" címmel. A tüntetők konkrétan lezárták a határt egy élő pajzsot formálva, s azt skandálva, hogy "tűnjetek innen!"

Három vagy négy busz, mely menekülteket szállított Svédországból Finnországba, annyira felfigyelt erre, hogy vissza is fordultak, mert a menekültek úgy érezték, nem látják őket szívesen Finnországban. Igazuk volt. A vasárnap meglepően csendes volt a határon.

Egy másik tüntetésre került sor Helsinkiben, "Menet a multikulturalizmus ellen" címmel – láthatóan Finnország nem akar egy második Svédországgá válni, ezek szerint. Finnország északi része valóban sötét és hideg, az idegeneket pedig nem fogadják mosolyogva, sokkal inkább gyanakodva. Ezt támasztotta alá Turku város tanácsának tagja, Mohammad Azizi, aki meglátogatta Oulut a múlt héten. Meglepte a városban lévő hangulat. Azizi Finnországba 1997-ben jött, mint iraki menekült.

"Láttam az emberek arcán, hogy a helyzet feszült. Egy személy kifakadt nekem, hogy csak menekültstátuszért vagyok ott. Elmentünk keresni egy helyet ahol biliárdozni tudunk. Négyen voltunk és az ajtónál elkérték a személyi igazolványainkat, hogy bemehessünk." Beérve sem volt sokkal barátságosabb a hely.

"Egy nagydarab ember jött hozzánk és elmondta, hogy hibát követtünk el azzal, hogy a rossz helyre jöttünk." A finn Ellenállási Mozgalom szintén megtesz mindent, hogy felhíva az emberek figyelmét a menekültek által elkövetett bűntényekre. Plakátokat ragasztanak ki oszlopokra menekülttáborok környékén, elmondva az embereknek, hogy sötétben maradjanak a helytől távol, és hogy ne egyedül, hanem csoportokban mozogjanak.

A finneket sosem ismerték úgy, mint akik nagyon befogadóak lennének. Mivel Svédország napi ezer menekültet szállít díjmentesen – és svédországi regisztráció nélkül – Finnországba minden nap, a finnek most már eléggé ingerültek.

Finnország talán mindig sötétnek, hidegnek és rasszistának tűnt az idegenek számára, de a finneknek ez a természetes. A világot talán meglepné, mennyire hideg, sötét és rasszista tud lenni a finn, ha a jóindulatú, nyugodt finneknek elege lesz a sok "iPhone-menekültből" akik csak ötcsillagos ellátást akarnak. Egy ilyen iraki csoport hagyta el szállását Suolahti egyik menekülttáboránál pénteken, mert a színvonal túl alacsony volt nekik.

Sajnos a buszok és vonatok éppen sztrájkoltak, így 10 kilométert kellett megtenniük, amíg eljutottak Hirvaskangasba, ahol tudtak taxit találni és "menekült felfedezőútjukat" folytatni egy jobb ellátásért.

 

fullank.com


 

h i r d e t é s