h i r d e t é s

Cselesen kerülte ki a Fidesz, hogy reagáljon a terézvárosi csalási gyanúra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Cselesen kerülte ki a Fidesz, hogy reagáljon a terézvárosi csalási gyanúra

2016. március 16. - 15:15
0 komment

 

Este 9-kor e-mailezett a polgármester, hogy reggel 8-kor ülés az önfeloszlatásról -bejött - írja az Index.

7.kerulet.ittlakunk.hu

A terézvárosi csalás gyanújáról és a testület önfeloszlatásáról tárgyalt volna az ellenzék a VI. kerületben, a terézvárosi fideszes polgármester azonban kreatív eszközt vetett be, hogy elkerülje az ülést. Március 15-én reggel 8-ra hívta össze a közgyűlést, ám erről csak előző este kilenc órakor szólt egy e-mailben.

Március elején a legfőbb ügyész arról számolt be, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint 2014-ben választási csalást követtek el a Terézvárosban. Az ügyészség szerint a Schmuck Andor-féle Szociáldemokraták hamis ajánlásokat adtak le, és a Fidesztől másolhatták az adatokat.

Schmuck Andor akkor az Indexnek annyit reagált, hogy reméli, a nyomozás kideríti a dolgot, ám semmit nem reagált a dologra a Fidesz, amelynek aláírásgyűjtőit a nyomozók szintén ki akarják hallgatni. Mi is kerestük Hassay Zsófia fideszes polgármestert, ám ő nem nyilatkozott az ügyben. A helyi ellenzék persze felháborodva új választást követelt, és az MSZP-s Hatvani Csaba kérte a VI. kerületi önkormányzat rendkívüli ülésének összehívását, a képviselő-testület önfeloszlatását.

Ha a fideszes többségű testület fel nem is oszlatja magát, a rendkívüli ülés arra alkalmat kínál, hogy a helyi Fidesz tisztázza az álláspontját az ügyben. A fideszesek azonban váratlan cselt eszeltek ki: a polgármester március 15-én reggel 8 órára hívta össze a rendkívüli ülést, de erről csak az utolsó pillanatban szólt. A képviselők azt mondták, este 9 órakor e-mailezett a polgármester, hogy reggel 8-kor ülést tartanak.

Erről az LMP-s Heltai László számolt be, ő este 11-kor találta meg a levelet, és reggel el is ment az ülésre - egyedüliként. A fideszes polgármester és alpolgármestere jelent még meg, határozatképtelenség miatt a polgármester berekesztette az ülést. Heltai napirend előtt sem beszélhetett.

Az MSZP-s Hatvani Csaba azt mondta az Indexnek, ő is este tizenegy órakor szembesült azzal, hogy a nemzeti ünnep reggelére hívta össze a polgármester az ülést. Több társa azért nem tudott ott lenni, mert ünnepi megemlékezésre volt hivatalos, és ő sem ment el rá, mert csak utolsó pillanatban értesült az  ülésről, és nem is kívánt "asszisztálni a színjátékhoz". Megjegyezte, hogy a hivatal mindig telefonon is jelzi a képviselőknek az ülés időpontját, de ez most elmaradt. A dolgot viszont nem hagyja annyiban, a DK-s és együttes képviselőkkel kezdeményezi újra az önfeloszlatást.

 

index.hu


 

h i r d e t é s