h i r d e t é s

De Gaulle: "egy országnak nincsenek sem barátai, sem ellenségei csak érdekei vannak".

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

De Gaulle: "egy országnak nincsenek sem barátai, sem ellenségei csak érdekei vannak".

2021. január 05. - 17:59

 

Na a török áramlat nevű gázvezeték megépítésével az oroszok dél felől megszüntették a zsarolási potenciálját az ukránokak, illetve hamarosan baltiaknak, lengyeleknek is meg fogják. 

Arról nem is beszélve, hogy a tranzitdíjak elmaradása ezeket az államokat meg a dicsőséges Hungáriát nem kevés bevételtől ejti mostantól el.
Az északi áramlat azaz Szentpétervár mellől a tenger alatt közvetlen Németországig épülő gázvezeték (amely kihagyja ugyancsak Ukrajnát, illetve Lengyelországot és Litvániát nemcsak arról szól, hogy a nagypofájú oroszellenes mámorban úszó EU-s lengyeleknek illetve baltiaknak megszűnik Moszkva irányában ez a zsarolási lehetőségük hanem, hogy Berlin még saját EU szövetségeseinek politikai-gazdasági érdekeit is felülírja saját érdekei (ami egyébként logikus csak hát az EU legalábbis szavakban nem erről szól).

Pont úgy ahogy Bundesmuttiék szemet hunynak Orbánék jogállamisági ügyeinek cserébe a nagy autógyáraik állami kistafírozásáért, hatalmas profitjukért. Berlin pont úgy tesz mint amikor az USA széltében-hosszában üvöltözött a Szovjetúnióban lévő emberi jogokért de mondjuk az általa kreált és támogatott dél-amerikai junták nagyságrendileg is embertelenebb disznóságait soha nem vette a szájára.

Hát tetszik vagy nem, de megint csak De Gaulle iránymutatása a mérvadó: "egy országnak nincsenek sem barátai, sem ellenségei csak érdekei vannak".

 

Név és cím a szerkesztőségben


 

Kommentek

h i r d e t é s