h i r d e t é s

Döbbenetes dolgok történnek Kerepesen – Bedarálja a Pest megyei várost a drogpokol?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Döbbenetes dolgok történnek Kerepesen – Bedarálja a Pest megyei várost a drogpokol?

2019. január 29. - 13:01

 

Árokban fetrengő, a buszmegállóban és a HÉV-megállóban ténfergő, hörgő és kiabáló, láthatóan bedrogozott emberek – akár egy katasztrófa sújtotta övezet, úgy fest Kerepes egy része. - írja a blikk.hu.

Van, hogy a magukat öntudatlanra drogozó emberek egyszerűen elfekszenek az utcán. Fotó: Facebook

A helyieknek két hónapja nincs nyugtuk: akkor lepték el a Gyár utca környékét a balhés galerik. Sok helybeli szerint a Hős utca korábbi hírhedt bandái tehették át ide a székhelyüket, miután onnan kipaterolták őket. Az egykor nyugodt, csendes kertváros lakói ma nem szívesen hagyják el házaikat az utcán ténfergő „zombik” miatt: van, aki egy megállóval inkább tovább megy, mások pedig viszik-hozzák rokonaikat az állomásról, mert egyszerűen félnek egyedül az utcán közlekedni.

A környéken egyre gyakrabban megfordulnak a mentők is.Forrás: blikk.hu

A megállónál dolgozó boltosok szerint 3-5 fős csapatokban érkeznek a különítmények: nem zavartatják magukat, az utcán is képesek elővenni a szert. A kukákból esznek, a villanyoszlopokat ölelgetik, a gyerekeket terrorizálják, és ha túllövik a szert, összeesnek az út mentén, ezért gyakran fordul a mentő.

A balhés fiatalok csapatban járnak, ijesztgetik a gyerekeket és a felnőtteket is. Forrás: blikk.hu

– Néha a vágányokhoz vezető lépcsőkön ülve adják be maguknak az anyagot – mesélte egy, a neve elhallgatását kérő férfi.

A kerepesiek félnek a megállóknál ténfergő zombiktól. Forrás: blikk.hu

Nemcsak a városban, de a tömegközlekedésen is komoly problémát okoznak. Sajbenné Szabos Adrienn lánya HÉV-vel utazik a fővárosba a tanulmányai miatt, és nem egyszer volt arra példa, hogy szemtanúja volt valami ocsmányságnak:

– Volt, hogy a kalauzra támadtak, máskor előttük szívták a füves cigit, de volt arra is példa, hogy a tűvel hadakoztak a vonaton. Az utasok felé tartotta az egyikük azzal, hogy szúrni fog, ha nem hagyják őt békén. De volt, hogy szamurájkarddal fenyegetőztek ezek az alakok – fakadt ki az édesanya. – Nem tudom, mit lehetne ellenük tenni, jobb híján a rendőrségtől várjuk a segítséget.

– Az önkormányzat a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal szerződést kötött, miszerint szabadnapos rendőrök érkeznek a városba már a napokban. A biztonságnak ára van, meg kell fizetni. Volt arra is alkalom, hogy családanyák, akiknek a gyermeke függő, segítették a munkánkat – mondta lapunknak Franka Tibor, a város polgármestere.

Megkerestük az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot: a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai minden, a tudomásukra jutott és hatáskörükbe tartozó jogsértés esetén megteszik a szükséges intézkedéseket, az illetékességi területükön pedig a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítják a közrendet. A konkrét esettel kapcsolatban későbbre ígértek tájékoztatást.

Kitakarították

A Hős utca környékén tavaly nyáron fajult el annyira a helyzet, hogy a zsaruk egész nap megerősített létszámban járőröztek. Korábban az 1-es villamos vonalán dolgozó sofőrök panaszkodtak a tarthatatlan állapotról, amely a dizájner drogot használó bandák miatt alakult ki.

blikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s