h i r d e t é s

Éjjel kitombolta magát a fagy, a napos időt csak felhők zavarhatják meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Éjjel kitombolta magát a fagy, a napos időt csak felhők zavarhatják meg

2020. április 21. - 06:16

Kedden délelőtt a napos időben gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Virágzik a repce. Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután a napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek az égen, de ezekből csapadékra nem kell készülni. Sokfelé élénk lesz az északkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet 13, 17 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Kedden ugyan markáns fronthatás nem várható, a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére.  - írja a meteoklinika.hu.

Tompulnak a reflexek, növekszik a balesetveszély, reggel pedig a hűvös időben ízületi bántalmak is jelentkezhetnek.

Kedden napközben a melegedő időben melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek, a középső és a déli, délkeleti tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Elsősorban migrén léphet fel, főként az Alföld déli részén élők körében. Amennyiben migréntől szenved, akkor egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását. A többfelé élénk, erős szél is tovább ronthatja a helyzetet, és ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat még a kisgyermekek körében is. Ezen a napon fokozott türelemre lesz szükség feléjük mind a tanulásban, mind a pihenéssel töltött időszakban.

A napokban gyakorivá válnak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy már keddre virradóan is nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, ebben az esetben mellőzze a tejtermékeket, a sajgó végtagokat pedig tornáztassa át kissé a nap elején. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, ezen pedig az egyre felhősebb, szürke idő sem segít.

A szél miatt alacsonyabban alakul a hőérzet, szélálló és réteges ruházatra lesz szükség a kint tartózkodás során, habár marad az évszakhoz képest átlagos idő.

A nyírfa és a nyárfa pollenje enyhébb tüneteket okozhat az allergiásoknál, délen és keleten jelentkezhetnek erősebben a tünetek.  

A közlekedők dolgát a csökkent figyelem, a szétszórtság ronthatja, az élénk, erős lökésekkel kísért oldalszél pedig tovább növeli a balesetveszélyt.

Vezető tünetek a mai napon: migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.