h i r d e t é s

Elmenekült a rezsibiztos elől a birkozószövetség sajtófőnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elmenekült a rezsibiztos elől a birkozószövetség sajtófőnöke

2015. február 05. - 14:32
0 komment

 

Február 1-jével felmondott Szekeres István, aki 44 éve tudósított már sportági eseményekről, de a Magyar Birkózószövetség új, Németh Szilárd fémjelezte vezetésével nem talál hangot.

Állítása szerint a tisztújítást "gyalázatos módon manipulálták".

Felmondott Szekeres István, a Magyar Birkózószövetség sajtófőnöke, aki 44 éve tudósított már a birkózóeseményekről – írta a VS.hu.

Facebookon közzétett indoklásában Szekeres nem kertelt: leírta, hogy nem talált hangot a szövetség új vezetésével. Szerinte "gyalázatos módon manipulálták" a tisztújítást. Állítása szerint tíz olyan egyesület nevében, amelyik Hegedüs Csaba (korábbi elnök) pártján állt, nem a birkózás képviselője, hanem a település polgármestere szavazott.

Szekeres február 1-jével bontotta fel szerződését a Magyar Birkózószövetséggel. Nem ő volt az egyetlen Hegedüshöz lojális figura a szövetségnél, aki a tisztújítás miatt távozott: Lázár János alelnök és Gáspár Tamás igazgató is felmondott, a szövetségnek pedig új elnöksége lett.

Mint arról beszámoltunk, múlt pénteken Németh Szilárdot, a Fidesz korábbi rezsibiztosát választotta elnökké nem túl nagy (70-55 arányú) többséggel a Magyar Birkózószövetség közgyűlése. Hegedüs Csaba, aki szintén indult az elnökségért, 1992 óta vitte a posztot.

 

hvg.hu (Címlap Fotó: )


 

h i r d e t é s