h i r d e t é s

Élő közvetítés II. Erzsébet királynő temetéséről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Élő közvetítés II. Erzsébet királynő temetéséről

2022. szeptember 19. - 11:57

Ma kísérik utolsó útjára a királynőt, akitől a Westminster apátságban vesznek búcsút, hogy aztán a windsori kastély VI. György király emlékkápolnájában helyezzék végső nyugalomra. A temetés hatalmas tömegeket vonz, London utcáira több millió embert várnak, a televízió képernyője elé pedig milliárdokat.

Forrás: The Royal Family Channel/YouTube

II. Erzsébet temetése brit idő szerint 11 órától, magyar idő szerint pedig délben kezdődik, melyet a tévé élőben közvetít. Magyarul több kereskedelmi csatorna is sugározza, angolul a BBC mellett minden jelentős hírcsatornán, így a Sky New-son is figyelemmel lehet követni. Emellett online és a közösségi oldalakon is követhetőek az események, ahogyan a legnagyobb videómegosztó oldalon is, ahol a The Royal Family Channel-en már kora reggel óta nézhetjük az állami temetés előkészületeit.

A világ szinte összes vezetője és további 400 ezer ember búcsúztatja Londonban II. Erzsébetet. A királynő koporsóját múlt hét szerdán ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban. A ravatal hétfő hajnalig volt látogatható. Sokan több napig is sorban álltak, hogy egy pillantást vethessenek az egykori királynő ravatalára.

II. Erzsébet temetését a palota emberei és a hatóságok percre pontosan megtervezték. Az utolsó alattvalók reggel fél nyolcig érkezhettek a ravatalhoz, kilenckor pedig megnyitotta kapuit a Westminster apátság a gyászszertartásra érkezők előtt. Ha a nap további menetrendjére kíváncsi, kattintson ide

A királynő halálára Harry herceg és Meghan hercegné is az Egyesült Királyságba utazott, és állítólag ott tartózkodásuk most sem múlt el botrányok nélkül. A hétfői temetés után fogadást tartanak a Buckingham-palotában, ahova előszörr meghívták a hercegi párt is, majd közölték velük, hogy ezt mégis lemondják. (rtl.hu)

Az rtl.hu élő közvetítése:


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s