h i r d e t é s

Emlékeznek még a kilakoltatott Hüvelyes Lajosra? Nyoma veszett!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Emlékeznek még a kilakoltatott Hüvelyes Lajosra? Nyoma veszett!

2016. augusztus 12. - 08:58
0 komment

Nyoma veszett annak a 73 éves rokkant férfinak, akit Terézvárosban július 15-én lakoltattak ki, bilincsbe verve a pomázi pszichiátriára szállítottak, majd csaknem egy hónapos benntartás után csütörtökön – állítólag - Tatárszentgyörgyre költöztettek – tudatta a Magyar Szociális Fórum pénteken.

6.kerulet.ittlakunk.hu

Hüvelyes Lajos pontos hollétéről sem a VI. kerületi polgármesteri hivatal, sem a tatárszentgyörgyi önkormányzat nem volt hajlandó felvilágosítást adni azoknak, akik az egyedülálló rokkantat évek óta segítségben részesítik. Mindkét helyhatóság a másikhoz irányította az önkéntes segítőket, és a maga részéről megtagadta az információt.

Hüvelyes Lajos elérhetetlen, mobil telefonja nem működik.

A mozgáskorlátozott embert utoljára a pomázi Gálfi Béla kórház I. sz. pszichiátriai osztályán látták csütörtök délelőtt, amikor megjelentek érte a terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat képviselői, hogy Tatárszentgyörgyre szállítsák a terézvárosi önkormányzat által rendelkezésére bocsátott kis házba. De tatárszentgyörgyi lakóhelyének címét nem voltak hajlandók megadni.

Hüvelyes Lajosnak azóta nyoma veszett. A történtek miatt az őt segítő magánszemélyek pénteken még egy utolsó kísérletet tesznek arra, hogy jobb belátásra bírják az illetékeseket, és megtudják tőlük, hová vitték, ha pedig továbbra is falba ütköznének, bejelentést tennének a rendőrségen eltűnt személy felkutatásáért – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum az országos botránnyá duzzadt ügy legújabb fejleményeiről.

MSZF SZK


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s