h i r d e t é s

Európai Bizottság: álhírek szerepelnek a magyar kormány újabb tájékoztató kampányában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Európai Bizottság: álhírek szerepelnek a magyar kormány újabb tájékoztató kampányában

2019. február 19. - 18:06

 

Álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb tájékoztató kampányának megállapításait kedden az Európai Bizottság.

Forrás: Facebook

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kijelentette, hogy az előző nap bejelentett kampány "minden képzeleten túltesz", illetve sokkolónak nevezte, hogy "egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet" ekkora teret nyert.

Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékben kívánják elfogadni a jogszerű migrációt

 - mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Nincs összeesküvés. A magyarok tényeket érdemelnek, nem valótlanságokat

 - szögezte le.

Szkínász hangsúlyozta, a tervezett plakátokkal szemben nem létezik olyan, hogy "ők", csak az EU van, amelynek Magyarország is a tagja.

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól

- emelte ki.

Az új kormányzati tájékoztató kampány anyagain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel:

Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.

(MTI)


 

h i r d e t é s