h i r d e t é s

"Faszkalap diktátoroknak nincs keresnivalójuk Magyarországon"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Faszkalap diktátoroknak nincs keresnivalójuk Magyarországon"

2018. október 08. - 06:22

Mondja Fluor Tomi. Törökországban megbüntetnék, de itthon szerinte még nem kell tartania a következményektől.

Forrás: nepszava.us

„Nem gondolom, hogy jópofizni kellene diktátorokkal, vagy hogy bármiféle keresnivalója lenne egy ilyen faszkalap diktátornak Magyarországon”

– nyilatkozta Fluor Tamás Magyarország külügyminisztere popnunciusa, szórakoztatóipari szakember, neves* előadó a 24.hu-nak.

Fluor Tamást azután kereste meg a 24.hu, hogy az ikon élesen kritizálta a Magyarországra látogató Recep Tayyip Erdogan török államfőt, amiért az elmúlt években diktatúrává alakította Törökországot: központosított, bebetonozott, bebörtönözött.

A 24.hu arra volt kíváncsi, nem tart-e a következményektől, amiért Erdogan spontán defenesztrációját helyezte kilátásba a Twitteren, majd Instagramján péniszt rajzolt az ottomán prezident fényképére.  Az alkotást hahotázó emotikonokkal is ellátta. 

Fluor a lapnak elárulta, hogy nem tart a következményektől, mert ő úgy tudja, Magyarország még nem tart „itt”. Fontos az itt, mert ott, azaz Törökországban hasonló akcióért simán börtönbüntetés jár: négy évvel büntethető, aki inzultálja az elnököt.

Erdogan legutóbb Németországban járt, ahol találkozott a német állam reprezentánsaival, de a meglehetősen feszült diplomáciai kapcsolatok nem oldódtak. Útját tüntetések kísérték, a török állam jelenleg is több tucat, Németországba menekült újságíró és politikus kiadatását követeli.

Erdogan budapesti látogatása hétfőn és kedden lesz: több utat lezárnak, a DK Kossuth téri tüntetését pedig betiltotta a rendőrség. (444.hu)