h i r d e t é s

Fatális tévedés volt a négyéves kisfiú életfogytiglani büntetése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fatális tévedés volt a négyéves kisfiú életfogytiglani büntetése

2016. február 23. - 10:31
0 komment

 

Valójában nem a négyéves kisfiú, hanem egy hasonló nevű 16 éves fiatal követte a négy rendbeli emberölést a 2014-es zavargások idején - ismerte el az egyiptomi hadsereg - írja a HVG.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: parameter.sk

A kisfiú a vádbeli cselekmények idején egyéves volt, de ezt ügyvédje hasztalanul próbálta bizonyítani a katonai diktatúra bírósága előtt.

Tévedett az egyiptomi katonai diktatúra igazságszolgáltatása, amikor életfogytiglani börtönt szabott ki egy négyéves fiúcskára négy rendbeli gyilkosság vádjával. A hadsereg hivatalosan közölte is, hogy hibát követtek el - írta a BBC.

Kiderült, hogy a négyéves helyett egy hasonló nevű 16 éves fiút kellett vona elítélni. Ahmed Manszur Koráni Alit 115 másik emberrel együtt vádoltak meg a Muszlim Testvériség támogatóinak tüntetésein történtekkel összefüggésben.

A fiú ügyvédje még papírokat is beadott bizonyítandó, hogy Ahmed mindössze egyéves volt akkoriban, 2014 elején. Ám a bírósági tisztviselők a védő szerint nem továbbították a vádlott születési anyakönyvi kivonatát a bírónak.

Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a tévedésből elítélt kisfiúval.

A fiút négy rendbeli gyilkossággal, nyolc rendbeli gyilkossági kísérlettel, valamint kormányzati tulajdon megrongálásával vádolták meg.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s