h i r d e t é s

„Globális katasztrófához” vezet, ha támadófegyverekkel látják el Ukrajnát az orosz házelnök szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

„Globális katasztrófához” vezet, ha támadófegyverekkel látják el Ukrajnát az orosz házelnök szerint

2023. január 22. - 16:20

Ismét az atombomba használatát lebegtették meg az oroszok, rávilágítva arra, hogy a Nyugat érvrendszere a fegyverszállításokkal kapcsolatban tarthatatlan.

Vjacseszlav Volodin, a duma, az orosz parlament alsóházának elnök - Fotó: Anadolu Agency via AFP

Vlagyimir Putyin elnök egyik közeli szövetségese vasárnap azt mondta, hogy az Oroszország területeit fenyegető támadófegyverek Kijevbe szállítása globális katasztrófához vezet, és tarthatatlanná teszi a tömegpusztító fegyverek használata elleni érveket.

Vjacseszlav Volodin, a duma, az orosz parlament alsóházának elnöke arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és a NATO Ukrajnának nyújtott támogatása szörnyű háborúhoz vezeti a világot – közölte a Reuters.

Amennyiben Washington és a NATO-országok olyan fegyvereket szállítanak, amelyeket polgári városok megtámadására használnak majd, és megpróbálják elfoglalni a területeinket, ahogyan fenyegetőznek, az erősebb fegyvereket használó megtorló intézkedésekhez vezet

– közölte Volodin a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Hozzátette: „tarthatatlanok azok az érvek, amelyek szerint az atomhatalmak korábban nem használtak tömegpusztító fegyvert a helyi konfliktusokban. Mert ezek az államok nem szembesültek olyan helyzettel, amikor veszély fenyegetette volna állampolgáraik biztonságát és az ország területi integritását.”

Tegnap a balti államok felszólították Berlint, hogy mihamarabb küldjön Leopard harckocsikat Kijevnek. Erről Edgars Rinkevics, a lett diplomácia irányítója számolt be a Twitter közösségi oldalon. A németországi Ramsteinben tartott találkozón Ukrajna szövetségesei jelentős új fegyverszállításokat jelentettek be az országnak. (vg.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky