h i r d e t é s

Gulyás szerint arányos volt, ahogyan Bayer Zsolt Nagy Blanka beszédére reagált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás szerint arányos volt, ahogyan Bayer Zsolt Nagy Blanka beszédére reagált

2019. január 24. - 13:31

 

Egy az egyben.

Kormányinfó - Forrás: Magyarország Kormánya / Youtube

Hollik István és Gulyás Gergely kormányinfóján George Birnbaum hétfőn megjelent nyilatkozata, amiben a politikai tanácsadó arról beszélt, hogyan segített Arthur J. Finkelstein mellett a magyar kormánynak felépíteni a Soros György elleni gyűlöletkampányt. Többek között arról is beszélt, hogy  pont azért kellett kitalálniuk Soros Györgyöt mitikus főellenségként, mert 2010-ben megsemmisítő vereséget mértek az ellenzékre, így nem volt ki ellen küzdeni.

Az RTL Klub ezzel kapcsolatos kérdésére Gulyás Gergely annyit mondott, hogy Birnbaum sem a Fidesszel, sem a kormánnyal nem állt kapcsolatban. Ez alapvetően még igaz is, csak hogy azt a tanácsadó is elmondta, hogy a Századvéggel kötöttek szerződést, ami viszont a kormánnyal áll szerződésben. 

Gulyás végül azt mondta, hogy Birnbaum kijelentéseinek nincs valóságalapja, a Soros-kampányt pedig szerinte volt valóságalapja, majd hosszan bizonygatta, hogy szerinte miért is létezik a Soros-terv. Felhozta, hogy Soros György gyakran találkozik uniós vezetőkkel. Majd megjegyezte, hogy Soros György számukra megtestesít egy véleményt, ami Európában a bevándorláspártiságot jelenti. 

Arányosság

Egy másik kérdésre előkerült az is, hogy a kormány által kitüntetett Bayer Zsolt miért gyaláz tüntető gimnazistákat az Echo Tv-ben. Gulyás szerint méltánytalan, ha csak Bayer Zsolt reakcióját nézzük, ugyanis szerinte nem lehet olyan hangnemben államfőkről beszélni, ahogyan azt Nagy Blanka tette. 

Egyébként Gulyás szerint Bayer reakciója arányban állt Nagy Blanka akciójával.

Még nem 

A miniszter kérdezték arról is, hogy az Egyesült Államok után a magyar kormány elismeri-e Venezuela elnökének  Juan Guaidó  Nicolás Maduróval szemben. Gulyás szerint a kormány még nem hozott döntést. Ez egyébként is Szijjártó Péter reszortja.

A miniszter ezt mondta, hogy a fehérorosz állami ügynökségnél megjelent hírekkel szemben Orbán Viktor külügyi naptárában nem szerepel minszki látogatás. 

Arról, hogy ki lesz az új filmügyi kormánybiztos vagy átalakítják-e az eddigi struktúrát, Andy Vajna temetéséig nem akarnak dönteni. Gulyás ugyanúgy visszautasította a kaszinókoncesszióra vonatkozó kérdéseket is.  (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s