fbpx Gyurcsány elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét | CIVILHETES

h i r d e t é s

Gyurcsány elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét

2021. október 18. - 06:10

 

A budapestiek megfogadták a Fidesz javaslatát, és a héten stop Gyurcsányt mondtak.

A kép illusztráció! - Forrás: PestiSrácok

"Gyurcsány Ferenc elveszítette az ellenzék vezérének posztjáért sok éve folytatott küzdelmét – vagy legalábbis a küzdelemnek ezt a menetét. Könnyen lehet, hogy mégsem ő lesz a kihívó. Úgy tűnik, hogy Budapesten ellenzékváltó hangulat van." - írta Bencsik Gábor a Facebookon

Pedig az előválasztás első körét Gyurcsány már az előkészítés fázisában megnyerte. A Jobbikkal kötött paktum eredményeképpen maximalizálta a képviselőjelöltjei számát, a miniszterelnökjelölti verseny első körét a felesége nyerte, és minden elő volt készítve arra, hogy a másodikban is győzzön, ehhez csak arra volt szüksége, hogy a biztosra vehető további két második körös, Karácsony és Jakab közül egyik se lépjen vissza.

A szocialisták már az előválasztás előtt elkezdtek átáramlani a DK-ba, és ha Dobrev nyer, a párt(vissza)egyesítés is karnyújtásnyira került volna, természetesen Gyurcsány vezetésével. Az LMP gyakorlatilag nincs, a Párbeszéd soha nem is volt, a Jobbik romokban, a DK maradhatott volna az egyedüli tényező. Ilyen helyzetben Márki-Zay az ő nem létező mozgalmával a fél fogára is kevés lett volna.

Jakab azonban elrontotta, a korábbi ellenséggel kiegyezve, ugyanakkor a saját, rosszul felfogott szerepét szélsőségesen túljátszva elvesztegette a szavazóit, lemaradt a második fordulóról, és ezzel utat nyitott a paktumon kívüli embernek, Márki-Zay Péternek. Ez nem volt benne Gyurcsány terveiben, nem is lehetett rá számítani.”


 

Kommentek

h i r d e t é s