h i r d e t é s

Gyurcsány Ferencet meglepte Karácsony Gergely teljesítménye

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyurcsány Ferencet meglepte Karácsony Gergely teljesítménye

2019. június 26. - 14:39

 

Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az előválasztás győztesét fogják támogatni.

Forrás: Gyurcsány Ferenc / Facebook

Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni. Jól állt neki, engem is meglepett teljesítménye, semmi oka szégyenkezni.

- írta Gyurcsány Ferenc DK elnök az előválasztást értékelve a Facebook oldalán. Hozzátette,

Kálmán Olga újságíróból pár hét alatt politikus lett,

kiderült, hogy nemcsak népszerű kérdező, hanem felelős cselekvő is tud lenni."

A momentumos Kerpel-Fronius Gábort a személyisége és felkészültsége is feljogosítja arra, hogy politikai vezető legyen. Az eredmény még nem ismert, Karácsony és Kálmán fej-fej mellett haladt, a kampányban résztvevő szereplők a végén inkább Karácsony győzelmét valószínűsítették. Gyurcsány nem kezdett találgatni.

A DK elnöke néhány mondaton belül többször is megígérte, az előválasztás győztesét támogatják.

A választás végeredményét mi elfogadjuk. A győztest mindenkinek támogatni kell. Mi támogatni fogjuk. A kampánynak vége, amit akartunk, elértük: az ellenzéknek ma estétől egyetlen közös főpolgármester-jelöltje lesz. És az a dolgunk, hogy valamennyien őt támogassuk. Mi ezt fogjuk tenni.

Ő a múltat elfeljti:

A kampányban sokszor vannak szerencsétlen, vagy egészen rossz mondatok, vitatható tettek. Mostantól nem fontosak. Felejtsük el! Mire mennénk további vitákkal? Aki meg nem tud felejteni, az temesse el magában, mostantól abban segítsen, hogy októberben győzzünk.

Köszönetet mondott a szavazáson részt vevőknek és az aktivistáknak, szerinte "új politikai közösség jött létre Budapesten."

hvg.hu


 

h i r d e t é s