h i r d e t é s


Hadházy: a Magyar Nemzeti Banknál megvan a pénz a devizahitelesek azonnali megsegítésére

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hadházy: a Magyar Nemzeti Banknál megvan a pénz a devizahitelesek azonnali megsegítésére

2018. január 23. - 18:38

 

Hadházy Ákos írásbeli kérdéséből kiderült, hogy az MNB mintegy 880 milliárd forint nyereséget könyvelt el, amikor az Orbán-kormány papíron a devizahiteleseket segítette volna rögzített árfolyammal. 

Forrás: origo.hu

Ez a pénz a devizahiteleseket illeti, a megmaradt mintegy 400 milliárd forintot azonnali megsegítésükre kell költeni.

Az elmúlt nyolc év egyik legnagyobb kormányzati hazugsága, hogy a Fidesz segített volna a devizahitel-károsultakon. Ha ez így lenne, akkor nem félne több százezer család attól, hogy tavasszal az utcára kerül, ugyanis a választások után a Fidesz minden bizonnyal újraindítja a kilakoltatásokat. Az LMP minden lehetséges eszközzel küzd a devizahitelesek otthonaiért és kártalanításukért.

Ezért is üdvözöltük az Adóskamara létrejöttét, ami hiteles képviseletet ad azoknak a károsultaknak, akikről a Fidesz-kormány lemondott.

Az LMP támogatja az Adóskamara követeléseit, így a politikai befolyástól mentes, tisztességes bírósági eljárásokat, a kilakoltatások leállítását és új, kárpótlást biztosító devizahiteles törvény meghozatalát. A Szél-kormány az első intézkedések egyikeként fogja igazságosan rendezni a devizahitel-károsultak ügyét. 

os.mti.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..