h i r d e t é s

Házhoz ment az egészségügyi szűrőbusz Baranyában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Házhoz ment az egészségügyi szűrőbusz Baranyában

2019. október 18. - 13:01

 

„Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” címen országos kampány indult a halmozottan hátrányos helyzetű településeken élők egészségi állapotának javításáért. 

A program kiemelt célja, hogy az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáféréssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségeket minimalizálja és a hátrányos helyzetű településeken élő lakosok egészségtudatosságát erősítse. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal által szervezett program keretében Alsószentmárton, Téseny, Hirics és Kisszentmárton lakosai számos ingyenes szűrővizsgálaton – kardiovaszkuláris rizikószűrésen, gyermekszemészeti szűrésen, méhnyak szűrésen, általános állapotfelmérésen és életmódtanácsadáson – vettek részt 2019. október 14-16. között. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai a nevezett településeken a speciális buszban méhnyak szűrővizsgálatokat végeztek. 

Dr. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke a szűrés kapcsán elmondta:

A Pécsi Tudományegyetem elkötelezett abban, hogy a népegészségügyi szűrővizsgálatok sikeresen megvalósulhassanak, és ennek érdekében az egyetem kiváló munkatársai „helybe viszik” a szaktudásukat.


 

h i r d e t é s