h i r d e t é s

Hiába a nagy növekedés a fertőzések számában, a halottak száma nem nő drasztikusan: mi az ok?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hiába a nagy növekedés a fertőzések számában, a halottak száma nem nő drasztikusan: mi az ok?

2020. október 29. - 06:02

 

A statisztikák alapján egyértelműen felfigyelhetünk arra, hogy noha Európán belül is drasztikus növekedést tapasztalhatunk a fertőzések számában, ugyanez a halálozások statisztikájáról már nem mondható el.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

CNN erre az érdekes tényre mutatott rá, ami újabb kérdéseket vet fel, mivel hiába az új rengeteg fertőzött, a halálozások száma nem kiugró. Normál esetben azt várhatnánk a számok alapján, hogy a fertőzési arány egekbe szökésével a halálozások is nagy kiugrást mutatnak.Valami történt Indiában, egyre csak csökken a COVID-19 fertőzöttek száma

Ez azonban még mindig nem történt meg, miközben a kormányok szigorú elzárásokat vezetnek be, a gazdaságok bizonyos szempontból ismét leállnak, bízván abban, hogy kevesebb lesz a fertőzött és a haláleset.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ legfrissebb eset- és halálozási adatai azt mutatják, hogy míg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, valamint más európai országokban a koronavírus esetek száma emelkedik, a halálozások száma már nem azonos ütemben nő.

A halálozási arány csökkentést mutat, és az Egyesült Királyság láthatjuk, hogy ez egy mélypontra csökkent, ha a június és az augusztus vesszük figyelembe. A jelenlegi becslések szerint a fertőzések halálozási aránya kissé növekedni fog, de még közel sem jutottak el arra a pontra, ahol korábban voltak. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s