fbpx Hol tart most a nyár eleji szúnyogirtás? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hol tart most a nyár eleji szúnyogirtás?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hol tart most a nyár eleji szúnyogirtás?

2021. június 07. - 14:21

 

Légi és földi módszerrel egyaránt zajlik a manapság gyérítésnek nevezett folyamat.

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Országszerte a vízparti területeken folytatódik a héten a szúnyoglárvák elleni védekezés – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a következő napokban további biológiai kezeléseket végeznek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád mentén, Békés megyében a Körösök térségében található holtágakban, a Csongrád-Csanád megyei Tisza-szakaszon, valamint a Balaton környékén, ahol a korábbi légi beavatkozásokat egészítik ki földi technológiával - tartalmazza a közlemény.

Emlékeztettek arra, hogy az országos szúnyoggyérítési program április 22-i indulása óta mintegy tizenötezer hektáron végeztek biológiai lárvagyérítést a szakemberek.

Az alkalmazott készítmény a szúnyogok lárváin kívül más rovarokra nem veszélyes, közvetlenül a vízi élőhelyeket permetezik repülőről, terepjáróra rögzített berendezésekkel vagy háti permetezővel - írták, hozzáfűzve, hogy a kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerrel eddig csak a Tisza-tónál kellett védekezni.

A meleg időjárás kedvez a szúnyogok fejlődésének, a katasztrófavédelem által megbízott szakértők folyamatosan nyomon követik ezt és ahol szükséges, elrendelik a beavatkozásokat - közölte a OKF. (MTI)


* Nagyszerű, a fecskékkel mi a helyzet?


 

h i r d e t é s

Kommentek