h i r d e t é s

Idén nem vágtáznak a székelyek!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Idén nem vágtáznak a székelyek!

2020. május 28. - 06:29

 

A Nemzeti Vágta szervezőcsapatával egyeztetve, valamint a járványügyi helyzetet figyelembe véve, a Székely Vágta szervezői úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg a Székely Vágtát. A tizedik, jubileumi Székely Vágta 2021-ben lesz. 

A Székely Vágta előfutama. - MTI Fotó: Kátai Edit

A Székely Vágta szervezői több szempontot szem előtt tartva hozták meg döntésüket, miszerint a 2020-as Székely Vágtát elhalasztják. A lovasrendezvény kapcsán felmerült egy szeptemberi időpont, de a közelgő, várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani az eseményt.

Ennek ellenére, a 2020. október 10–11. között esedékes budapesti Nemzeti Vágta nem marad székely indulók nélkül. A Nemzeti Vágta szervezőbizottságával egyeztetve, a 2020-as megmérettetésen a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli Székelyföldet. A Nemzeti Vágtán induló települések tehát Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés) és Előpatak (III. helyezés), illetve Sepsiszentgyörgy, mint szervező település. (közlemény) / transindex.ro

 

Címkék: 

 

h i r d e t é s