h i r d e t é s

Karácsony Gergely lehet a közös miniszterelnök-jelölt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely lehet a közös miniszterelnök-jelölt

2017. december 09. - 13:05

 

Nem hivatalosan Karácsony Gergely lett közös miniszterelnök-jelölt, Gyurcsányék és Juhászék nem örülnek

Karácsony Gergely egy Star Wars idézettel kezdte az MSZP programbemutató nagygyűlésén/ MSZP választmányi ülésén.

"van a könnyebbik út es van a helyes"

(bár szerintem Dombledore is mondott ilyet Harry Potternek - a szerk.)

Molnár Gyula MSZP pártelnök elmondta, hogy a kormányváltás érdekében együtt és osszefogva készül a párt a választásokra. Az MSZP hisz a kormányváltásban, készen áll az MSZP önnállóságáról is részben lemondani a kormányváltás érdekében. Most úgy fogalmazott, hogy kitartanak amelett, hogy közös jelöltek legyenek a körzetekben, közös listán induljanak a választáson és legyen közös miniszterelnökünk.

Karácsony Gergely nagy problémákat lát az ellenzéki együttműködés területén.

"Nem lehet, hogy azért nem bíznak bennünk a szavazók, mert mi sem bízunk egymásban? Hogy azért adták fel a reményt, mert úgy látják, mi is feladtuk?"

Alaposan megtapsolták mikor közös listáról és közös miniszterelnök-jelöltről beszélt, de szerinte közös ajánlat is kell a Fidesz leváltásához. 

Közös ajánlathoz kell közös miniszterelnök-jelölt. Mikor a Párbeszéd megnevezte őt, azt mondta, mindegy, hogy tolja vagy húzza a szekeret, csak menjen a szekér.

"Találjuk ki közösen, milyen szerepet szántok az együttműködésben. Ha kellek, jövök, hozom magammal a népszerűségemet, a zuglói eredményeket, a helyi szociális modellt, a választási győzelmet, amit nemrég arattunk közösen."

Gyurcsányéknak és Juhászéknak nem tetszik

Az Együtt elnöke szomorú, mert szerinte az Együtt és a Párbeszéd szövetségében volt perspektíva, és a legnépszerűbb politikus volt a miniszterelnök-jelöltjük. - panaszkodott Juhász Péter az ATV-n

„Nekem az a szomorú, hogy az Együtt-Párbeszéd szövetséget el kezdték 5 százalékra mérni a közvélemény kutatók, és ott volt a szövetség élén miniszterelnök jelöltnek az ellenzék legnépszerűbb politikusa, vagyis ebben az együttműködésben volt perspektíva” – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Juhász Péter.

„Engem az lepett meg, hogy Karácsony Gergelyt elvhű politikusnak ismertem, a legutóbbi döntése, azonban szembe megy a korábbi nyilatkozataival” – tette hozzá Juhász Péter, aki értetlenül állt azelőtt, hogy a Párbeszédben hogyan születhetett meg a döntés a szocialistákkal közös listán való indulásról. 

Valójában most szombaton, a párt legmagasabb szintű fórumán született volna meg a döntés, hogy az Együttnek Karácsony Gergely a miniszterelnök jelöltje. Ezt azonban most már kizártnak tartja Juhász, mert egyszerre nem lehet Karácsony Gergely az MSZP és az Együtt miniszterelnök-jelöltje. Juhász emlékeztetett arra, hogy pénteken már a DK is nyilatkozott arról, hogy nem követik a Párbeszédet az MSZP-vel közös listán.


 

Kommentek

h i r d e t é s