h i r d e t é s

Ki a világ legokosabb embere?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ki a világ legokosabb embere?

2023. március 27. - 17:01

A világ legokosabb emberének meghatározása nehéz feladat, mivel az intelligencia sokféle formája létezik, és a tudomány még mindig vitatja, hogy pontosan hogyan lehet mérni az intelligenciát.

Azonban, a világ legokosabb embereiről készült listák több nevet is említenek, és azok is változnak az évek során. Néhányan közülük:

  1. Terence Tao: Az ausztrál matematikus, aki 16 évesen diplomázott, és a prímszámokkal és az analízissel kapcsolatos eredményei miatt ismert.
  2. William James Sidis: Az amerikai zseni, aki már 11 éves korában egyetemi szintű kurzusokat tartott, és 16 évesen az amerikai történelemről írt könyvet.
  3. Kim Ung-Yong: A dél-koreai zseni, aki 3 éves korában már olvasni tudott, és 6 éves korában már a matematikai problémák megoldásában segédkezett.
  4. Christopher Hirata: Az amerikai fizikus, aki már 13 évesen megoldotta az olimpiai fizika feladatokat, és az univerzum keletkezésével és fejlődésével kapcsolatos kutatásaiért ismert.
  5. Magnus Carlsen: A norvég sakkozó, aki 13 éves korában az akkori legfiatalabb sakkozó világbajnokként vált ismertté, és azóta is világbajnokként tartják számon.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy az intelligencia többféle aspektusát nem lehet csupán a képességek számával vagy az akadémiai teljesítménnyel mérni. Az emberi érték sokkal összetettebb annál, mint hogy pusztán egy számban vagy adatban lehessen kifejezni.