h i r d e t é s

Kisgyermekes családok idegszálain táncol az esztergomi önkormányzat

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Kisgyermekes családok idegszálain táncol az esztergomi önkormányzat

2022. november 15. - 15:05

Pattanásig feszült a helyzet az egyik esztergomi lakótelepen, a lakók a saját kezükbe vették a sorsukat és az ország egyik legjobb ügyvédi irodáját bízzák ügyük képviseletével. De mi is történt, mi is történik?

Forrás: dorogimedence.hu

Lapunk 2022. januárjában értesült arról, hogy zenés-táncos szórakozóhely nyílik a Schweidel József utca 2-4. száma alatt.A Google térképén rossz helyen jelölték meg a helyet, nyíllal mutatjuk, hogy hol található valójában a „music pub”.

A szűk és egyben forgalmas utca szemközti oldalán sok ember és kisgyermekes család él, akiknek a mindennapi életét keseríti meg a szórakozóhely. Már számtalan cikkben foglalkoztunk az itt élő emberek életkörülményeivel, amelyet a „zenés-táncos hely is megkeserít. Azok, akik erre élnek, pontosan tudják, hogy a lakóhelyük a hét minden napján egy „átjáróház”, hiszen az ablakaik alatt futó utcán keresztül jelentős forgalom zajlik a lakótelep mögötti ipari parkba.

Az egyetlen időszak, amikor a város többi részéhez hasonlóan nyugodt és csendes éjszakájuk lehetne, az a szombatról-vasárnapra virradó éjszaka. De ezt a napot is „elvették” tőlük. Elvették tőlük akkor, amikor az önkormányzat kiadta a működési engedélyt a szórakozóhelynek. Úgy tudjuk, hogy a hétvégi, bővített nyitvatartási időt alkalmanként újra kell kérelmeznie az üzemeltetőnek az önkormányzattól, amely a legoptimistább jelzések szerint is minimum éjfélig szól, de az itt élők tudják, hogy ezt senki nem ellenőrzi és addig vannak nyitva, ameddig fizető vendég van.

Lapunk 2022. február 1-én érdeklődött az esztergomi önkormányzatnál azzal kapcsolatban, hogy tudatában volt-e a döntéshozó annak, hogy a megnyíló hely hangos lesz, közel van lakóingatlanokhoz (10-20 méter távolságról beszélünk) és ennek ellenére kiadták a megnyitáshoz/működéshez szükséges engedélyeket. A kérdéseink mellett jeleztük levelünkben aggályainkat is, amelyek sajnos igaznak bizonyultak. Mondanunk sem kell, hogy az önkormányzat részéről semmilyen válasz nem érkezett.

Azóta a tavaszból nyár, a nyárból ősz lett. A szórakozóhely pedig él és virul, a vendégek minősége és kulturáltsága pedig összhangban van. Legutóbb november 5-ről 6-ra éjjel volt „esemény”. Egy legkevesebb hat fős társaság, meglehetősen illuminált állapotban az út közepén kört alkotva jó hangosan zenét hallgatott és igen nehezen viselték azt, hogy a hely szomszédságában élők – finoman szólva – nehezményezték cselekedetüket. Pihenni szerettek volna és ennek, a 112 hívása előtt többen hangot is adtak. Mire a rendőrök kiérkeztek, a társaság természetesen szublimált, „de ami akkor éjjel a „legsportszerűtlenebb volt”, az az, hogy a rendőrség kiérkezése előtt érkezett egy autó, amibe sietve beültek a helyen dolgozók és csikorgó gumikkal elhagyták a helyszínt. Így mire a rendőrség kiérkezett, már csend volt és nyugalom.” – mesélte egy szomszéd.

Ez utóbbiból arra következtetünk, hogy nem csak a vendégekkel lehetett gond, hanem a nyitva tartási idővel iss, hiszen az ott élők beszámolója szerint ez nagyjából hajnali fél 2 körül történhetett. Azóta annyit „normalizálódott” a helyzet, hogy a november 12-ei szombaton, 22 órakor már nem lehetett a szemközti lakásokban érezni a basszust.

Szintén ott élők mesélték, hogy gyakorlatilag folyamatosan zavarja a hely közönsége az ott élőket. Egy kisgyerekes apuka kiszólt, amikor már nem bírta tovább a hangzavart, válaszul lerúgták gépkocsija egyik tükrét. Egy másik lakó autóját valaki kulccsal végig húzta, mások vasárnap reggel törött üvegeket sepregetnek, hányást és szemetet szednek és szintén van lakó, aki arra panaszkodott, hogy lehányták az autóját.

Pénteken, november 21-én közmeghallgatást tart Esztergom városvezetése, de az itt lakók inkább ügyvédhez fordulnak és jogi útra terelik az ügyet, mert már nincs bizalmuk a városvezetés felé, unják a vállalhatatlan és sosem teljesülő ígéreteket.

Azt, hogy hová vezet a jogi út, egyelőre senki nem tudja, de az biztos, hogy Esztergom jegyzője hamarosan levelet kap, amelyben birtokvédelmet fognak kérni az itt élők.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky