h i r d e t é s

Klánok és pitbullok, avagy a herefojtó aranka jelensége!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Klánok és pitbullok, avagy a herefojtó aranka jelensége!

2020. március 06. - 14:56

 

Demokratikus rutin, hogy az első száz nap után summázzák a helyi politikai osztály képviselőinek munkáját! Esztergomban fájdalmas segélykiáltás és jaj-szavak lármája hangzik a Városháza felől!

A Városháza Esztergomban - Forrás: wikipedia / Derzsi Elekes Andor

A polgármesteri székbe került oligarchikus dinasztiából kifuttattot ifjú vízicserkész zavarba ejtő módon osztja a népet, kiváltképp a fideszeseket úgy, hogy azt egy feketeöves DK-s is megirigyelné! Régi és hűséges pártkatonákat tett lapátra Hernádi Ádám!

Távirati sebességgel tudatták a jónéppel, hogy nem a pártok, hanem a klánok uralma jött el,vagyis a két meghatározó tömörülés: a Hernádi-Sasvári érdekcsoporté és a kultúrában (bármilyen meghökkentő) az újonnan uralomra törő Bánhidy-kláné!

Különösen látványos az utóbbinak és pitbulljainak hatalmi és pénzéhsége! Megszerezték a kultúrházat (ahol minden a pénzről szól és nem a kultúráról), a könyvtárban az igazgatói pályázatnál csak egyet néztek, ne legyen esztergomi és katolikus a főnök! (Gyökértelen, jól láncon tartható és könyörtelenül pénzéhes kisvárosi pitbullok kellenek). Ilyen az az új színházi üdvöske is a városban, az elsődleges ellengyógyszer, egy fölfuvalkodott hólyag, de dől hozzá a lé!

Itt a tavasz jön a nyuszi - ideje van dugványozni! (mármint dughagymát) Ilyenkor az emberfia ás, nyes, veteményez és a kertészeti irodalmat tanulmányozza, persze főleg a kultúrnövények ellenségeit, a kártevőket és gyomokat (illetve az ellenszerüket).

Rögtön szembeötlik egy olyan gyom, amelyik szinte Esztergom címernövénye is lehetne, a herefojtó aranka, amelyik körbenövi és kússza a gazdanövényt, szívócsápjait belebocsájtva szívja el az erejét és végül az életét! Így szívják el a város életét is!

A paraziták tavasza virradt ránk a klánok uralmával!

Idézzük fel az írást: Quid noctis? = Meddig tart még az éjszaka őrtálló!

 

Név és cím a szerkesztőségben


 

h i r d e t é s