h i r d e t é s

Koronavírus - Menczer: magyar-holland munkacsoport jön létre a tapasztalatok megosztására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírus - Menczer: magyar-holland munkacsoport jön létre a tapasztalatok megosztására

2021. július 23. - 15:03

Magyarország és Hollandia munkacsoportot hoz létre orvosok és szakemberek részvételével, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatok megosztásával még inkább segíthesse egymást - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

Forrás: 444

Menczer Tamás a holland egyészségügyi miniszterrel, Hugo de Jonge-val történt egyeztetése után úgy fogalmazott, "vannak politikai vitáink, de a vírus ellen egymás mellett harcolunk".
    "Egyetértettünk abban, hogy a vírus ellen az egyetlen fegyver a vakcina, rendkívül fontos, hogy minél többen oltassák be magukat" - írta.
    Az államtitkár tájékoztatta a holland minisztert arról, hogy Magyarországon már a teljes lakosság 54 százaléka megkapta a második oltást is. Hugo de Jonge elismerte a magyar oltási program sikerét - tette hozzá Menczer Tamás.
    Aláhúzta, a "legfontosabb célunk az emberi élet és egészség megőrzése, és persze fontos, hogy amennyire lehet, a szabad utazás lehetősége is biztosított legyen".
    "Mindketten úgy látjuk, hogy a vírus negyedik hulláma minden európai országra veszélyt jelent, de komoly bajban az oltatlanok lehetnek" - emelte ki az államtitkár, megjegyezve, ha valaki kapott oltást, és esetleg megfertőzödik, nagy valószínűséggel enyhe tünetekkel túljut a betegségen. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s