h i r d e t é s

Közel 300 milliót kapott Matolcsy fiának cége a kormánytól

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Közel 300 milliót kapott Matolcsy fiának cége a kormánytól

2020. május 26. - 09:04

 

A Matolcsy György jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz köthető Balaton Bútor 574 milliós beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott – írja a magyarhang.hu.

Mindez azután derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a versenyképességi programot támogató okiratot adott át csütörtökön három vállalat vezetőjének. A kormány

az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak

– fejtette ki a politikus.

A Balaton Bútor külföldi értékesítésének összege 2017-ben nem érte el a 600 milliót, egy évre rá viszont már 725 millió forint volt. A veszprémi cég éves árbevétele már közelíti az 1,7 milliárd forintot. Veszprém fideszes országgyűlési képviselője, Ovádi Péter a helyszínen köszönte meg a kormánynak, hogy ilyen gyorsan döntött a támogatásról.

A Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ugyancsak vállalt 574 milliós beruházást, amire több mint 287 milliós támogatást ítéltek meg.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s