h i r d e t é s

Lázár nem szerződik, Habony dolgozik, ki fizet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár nem szerződik, Habony dolgozik, ki fizet?

2016. július 20. - 15:43
0 komment

 

Továbbra sem köt szerződést a kormány Habony Árpáddal, mert nem tart igényt Habony tanácsaira. 

Forrás: MTI

Lázár János szerint azért foglalkoznak sokan Habonnyal, akit kedves embernek ismer, mert sokan úgy gondolják, lehet égetni a Fideszt vele.

Több kérdést is kapott a csütörtöki kormányinfón Lázár János Habony Árpádról. Róla már több fideszes politikus és kormánytag elismerte, hogy tanácsokat ad, ám hivatalosan senkivel nincs szerződése.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető egy pár nappal ezelőtt a 444-en kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, hogy azért nem kötnek szerződést Habony Árpáddal, mert "Habony egy életveszély" és a leszerződtetése nem megszüntetné a problémákat, hanem további problémák forrása lenne.

Lázár erre azt mondta, hogy a frakcióvezető egy zárt körű fórumon "tette ki magát", hogy felvegye valaki a beszélgetést. Habonyról pedig azt mondta:

azért nem kötünk szerződést az érintett magyar állampolgárral, mert nem tartunk igényt a munkájára és a tanácsaira.

Lázár ezután újabb kérdést kapott, amelyben a Habony elleni büntetőeljárást is megemlítette az újságíró. Lázár megjegyezte, hogy erről nem tud, de Habony "egyáltalán nem félelmetes ember, hanem kifejezetten kedves". A miniszter ezután úgy folytatta, hogy szerinte megvan az oka annak, hogy többen napirenden tartják a Habonnyal kapcsolatos ügyeket.

"Sokan úgy gondolják, lehet égetni a Fideszt Habony Árpáddal" - mondta Lázár, de ő a teljesítményben hisz. A lényeg, hogy a kormány viseli a politikai felelősséget, nincs szükség Habony tanácsaira - ismételte meg még egyszer Lázár.

index.hu (A cikk eredetileg 2016. március 17-én jelent meg.)


 

h i r d e t é s