h i r d e t é s

Ma elbújhat a nap a felhők közé, nem árt ha kéznél van az esernyő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma elbújhat a nap a felhők közé, nem árt ha kéznél van az esernyő

2020. február 21. - 06:16

 

Pénteken délelőtt tovább növekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Délután a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is lesz. Futó záporok előfordulhatnak. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken ismét rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai egész nap fennállhatnak! - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken napközben északnyugat felől hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent szervezetére, és ez nem csak akkor igaz, ha a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik. A továbbra is erős, olykor viharos szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már péntekre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatott, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekei esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön.

Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat, habár nem lesz kifejezetten hideg. Az erősen szeles időben azonban a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények.

Az utakon az erős, olykor viharos szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s