h i r d e t é s

Magyarország Oroszország mellé állt az Európai Unióval szemben, ezért Magyarországot is szankcionálni kell

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Magyarország Oroszország mellé állt az Európai Unióval szemben, ezért Magyarországot is szankcionálni kell

2022. szeptember 25. - 07:13

Szijjártó nyilvánvalóan a magyar diktátor, Orbán Viktor utasítására és engedélyével választotta az oroszokat az Európai Unió helyett.

Szijjártó Péter és Szergej Lavrov találkozója New Yorkban - Forrás: Amerikai Népszava

„Szijjártó nem tévedésből, nem a saját szakállára, hanem nyilvánvalóan a magyar diktátor, Orbán Viktor utasítására és engedélyével választotta az oroszokat az Európai Unió helyett. Ez már nem csupán az ideológiai elköteleződés jele, ami önmagában is elég lenne ahhoz, hogy Magyarországot kiebrudalják a liberális demokratikus jogállamok közösségéből, mert az orosz típusú illiberális fasiszta diktatúra ellentétes az Európai Unió értékével és az EU alapszerződésével. Itt már többről van szó: Európa biztonságáról és egy ellenséges katonai tömbhöz való elköteleződésről.

Az Unió bojkottja azért fontos, mert azzal kinyilvánítja az oroszok által indított igazságtalan, törvénytelen, területszerző háborúval szembeni elutasítását. Terrorállammal, háborús bűnösökkel nem lehet tárgyalni. Aki ezt megteszi, az kinyilvánítja, hogy számára elfogadható egy független állam lerohanása, polgárainak legyilkolása, területének elfoglalása. Akinek ez elfogadható, az legitimálja a világ újrafelosztásának igényét, az orosz és a kínai világuralmi törekvéseket, a demokratikus Nyugat ellen indított háborút, és egyetért azzal.” (Amerikai Népszava)/mandiner.hu