h i r d e t é s

"Még mindig írom a sok felesleges igazolást" - harcolnak a gyerekorvosok az "igazolásgyár" ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Még mindig írom a sok felesleges igazolást" - harcolnak a gyerekorvosok az "igazolásgyár" ellen

2017. október 06. - 17:54

 

"És még mindig írjuk a sok felesleges igazolást" - írja Facebook-oldalán Korausz Etelka pomázi gyermekorvos, aki úgy tudja, egy pomázi iskola a pedagógusok és a szülők döntése alapján már megváltoztatta a házirendet, ezentúl a szülők tizenöt napot igazolhatnak tanévenként. - közölte az eduline.hu.

Forrás: eduline.hu

Csak emlékeztetőül: a napok számát a házirendben kell meghatározni, nem törvényi előírás a három nap

 - írja a gyermekorvos, hozzátéve: a Házi Gyermekorvosok Egyesülete a házi gyermekorvosok és a szülők körében közvélemény-kutatást kezdett az óvodai és iskolai hiányzások orvosi igazolásának jelenlegi helyzetével, annak megítélésével kapcsolatban.

Reményeik szerint a helyzet változni fog, és a szülők sokkal több napot igazolhatnak majd a jelenlegi, legtöbb iskolában évi három nap helyett. Ettől a gyermekorvosok azt várják, hogy sokkal kevesebben keresik majd fel a rendelőt akár személyesen, akár telefonon csak az igazolás miatt, ha egyébként orvosi ellátásra nincs szükségük.

Kiemelte: a Pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium a pedagógusok és a szülői munkaközösség döntése alapján megváltoztatta a házirendet, és a szülők 15 nap hiányzást igazolhatnak tanévenként.

Köszönet illeti az iskolát az együttműködő-készségért és a rugalmasságért! Nagyon remélem, hogy minél több iskola követi majd a példájukat!

- jegyezte meg Facebook-posztjában, amelyet már több mint 1300-an megosztottak.

Azt írja, hogy amíg nem következik be a változás, azoknak a szülőknek, akik úgy ítélik meg, hogy a gyermeküket enyhe betegséggel nem viszik el a rendelésre, a következő szöveggel ad igazolást:

A szülő elmondása szerint a gyermek ....-től.......-ig beteg volt, orvosi vizsgálatra nem volt szüksége.

És akkor már csak egy kérdésem van: Ha én elhiszem a szülőnek, hogy a gyermeke betegség miatt hiányzott, akkor a pedagógus nem tehetné ugyanezt? 

- írja.

eduline.hu

 


 

h i r d e t é s