h i r d e t é s

Megéri-e mosható falfestéket alkalmazni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Megéri-e mosható falfestéket alkalmazni?

2024. június 24. - 08:55

A kezdetben esztétikus, tökéletes állagú falak idővel koszolódnak, meglátszanak rajtuk a használat nyomai, a különféle szennyeződések, így néhány év után az újrafestésük válhat aktuálissá. 

Forrás: mesterekfutara.hu

A felújítás nemcsak felfordulással jár, elsősorban jelentős összegbe kerül még akkor is, ha házilag végzed el a szakmunkák egy részét. Mit tehetsz, létezik-e megoldás arra, hogy a falakról eltüntesd a szennyeződéseket anélkül, hogy ecsetet kellene ragadni? Cikkünkben a korszerű mosható falfestékekről, azok előnyeiről, javasolt alkalmazási területeiről lesz szó, ismerd meg őket!

Milyen színű legyen?

Amikor a falak színéről döntünk, sokféle szempontot mérlegelünk. Nem könnyű a választás, már csak azért sem, mert rengeteg gyártó különféle tulajdonságokkal rendelkező, a szivárvány minden színében létező festékei közül választhatunk. A MesterekFutára minőségi beltéri falfestékeket kínál a különböző igényekre.

A választást befolyásolja egyrészt az otthon stílusa, az elképzeléseink, az igényeink, másrészt a helyiségek funkciója, illetve az, hogy kik fogják használni. A színre kevert és előre bekevert falfestékek megkönnyítik a dolgunkat, hiszen ha elfogy a festék, nem okoz problémát pontosan ugyanolyan árnyalatot beszerezni.

A világos színek a fényviszonyok szempontjából megfelelőek lehetnek, azonban hamar koszolódnak, így háziállatok, kisgyerekek mellé, nagy forgalmú helyiségekbe kevésbé ajánlottak, hiszen hamar meglátszanak rajtuk a foltok. A sötét falak esetében pedig a felületen megülő por okoz problémát. A hagyományos falfestékek tisztítása nem lehetséges, de van megoldás az újrafestés helyett!

Egy innovatív falfesték

A mosható beltéri falfestékek speciális összetevőket tartalmaznak, ezáltal könnyen és anélkül tisztíthatóak, hogy a szín fakulásától kellene tartanunk. Az ezzel festett falfelületek dörzsállóak, a háztartási tisztítószereknek is ellenállnak, így a foltokat, szennyeződéseket szivaccsal eltávolíthatjuk.

A legújabb generációs mosható falfestékek matt felületükkel a modern lakásokba is illenek. További jellemzőjük a kiváló fedőképesség, ennek köszönhetően takarékosak, ugyanis 1 rétegben felhordva is jól fednek, illetve ezáltal gyorsan elkészülhetünk a festéssel.

A mosható festékeknek is vannak ma már magas páratartalmú helyiségekben alkalmazható változatai, amelyek penészgátló, antibakteriális adalékanyagokkal készülnek.

Mikor nem alkalmazhatók?

A mosható falfestékek rendkívül tartósak, ami abból a szempontból előny, hogy többször is tisztíthatóak, azonban ha megunjuk a korábban választott színt, és a helyiségek átfestése mellett döntünk, az eltávolításuk nem egyszerű.

Hátrányuk még egyes márkák esetén a rendkívül magas ár, ami még annak tudatában is sok lehet, hogy kiadósak és 1 rétegben is jól fednek.

Festés előtt mérlegeljük, mi a legfontosabb jellemző számunkra, hajlandóak vagyunk-e akár 3-4-szeres árat fizetni azért, hogy sok éven keresztül foltmentesek, könnyen tisztíthatóak legyenek a falak.