h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc cége látja majd el árammal a tiszántúli háztartásokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrinc cége látja majd el árammal a tiszántúli háztartásokat

2021. április 01. - 14:49

 

Az E.ON a Mészáros-féle Opus Global Nyrt-nek adja el a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

Az E.ON közleményben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek az Opus Globallal, amely alapján a 2021-ben lezáruló tranzakció végén három megyében is: Szabolcs-Szatmár-Beregben, Hajdú-Biharban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - Mészáros Lőrinc cégén keresztül érkezik majd az áram a fogyasztókhoz.

Az E.ON ugyanis eladja a tiszántúli áramos infrastruktúrát birtokló cégét, a 100 milliárd forintos eszközértékű Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t (Titászt).

Ennek ellátási területe 19 ezer négyzetkilométer, amelyen 25 ezer km hosszúságú hálózatot üzemeltet, és amelyen közel 400 településen több mint 760 ezer otthonba és munkahelyre szállít áramot.

Mindezt egy bonyolultabb üzlet részeként viszik véghez.

Az Opus közleménye szerint céljuk a vállalat stratégiai pozícióinak erősítése az energetikai piacon, továbbá a cégcsoport stabil jövedelmezőségének biztosítása.

Az ő szolgáltatási területükön épül fel például a tervek szerint a BMW debreceni gyára, ami az utóbbi évek legnagyobb autóipari beruházása.

Az Opus közleménye szerint azokat az előnyöket is kihasználhatják, amelyek a Titász és a TIGÁZ szolgáltatási területének átfedéséből származnak. Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztó társaságában Mészáros Lőrinc cége nyáron szerzett közvetett tulajdont.

A tranzakció a Titász átvilágítását és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2020. harmadik negyedévben zárulhat. (szmo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s