h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc Váci úti 2rule-boltját is bojkott alá vette Vágó Gábor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrinc Váci úti 2rule-boltját is bojkott alá vette Vágó Gábor

2019. január 11. - 15:48

 

Szerdán hirdette meg a kereskedelmi bojkottot Vágó Gábor, az LMP-s antikorrupciós szakszóvivője, ma már rá is nyomott a 2Rule Váci úti boltjára egy matricát. - írja a 168ora.hu.

Forrás: nepszava.hu

Erről az Instagramon közölt képet:

A felhívás azokat a cégeket érinti, ahol alkalmazzák a rabszolgatörvény néven elhíresült törvényt, illetve a NER-közelieket.

AZ LMP politikusa Vajna Tímea belvárosi fánkozójánál kezdte meg a bojkottot csütörtökön. 

Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szóvivője szerdán sajtótájékoztatót tartott Vajna Tímea fánkozója előtt, ahol bejelentette, hogy bojkottot hirdet azokkal a cégekkel szemben, amelyek „kiszolgálják a NER-t" – írja a hvg.

Vágó  példaként azt említette, hogy az emberek ne menjenek be oligarchák cégeihez, mint például Vajna Tímea fánkozójába, ne menjenek a CBA-ba vásárolni, a vállalkozók kerüljék Mészáros Lőrinccel az üzleti kapcsolatot, a vásárlók pedig ne válasszanak olyan termékeket, amelyek olyan multinacionális vállalatok gyáraiban készülnek, amelyek kihasználják a kizsigerelő rabszolgatörvény adta lehetőségeket. Vágó a kőrösladányi Henkelt hozta fel példaként.

Bejelentette, hogy matricákat fognak kiragasztani azokra a helyekre, ahol alkalmazzák a rabszolgatörvényt, vagy ahol oligarchák üzletei vannak. A matricák feliratai a következők: „Itt alkalmazzák a rabszolgatörvényt! Bojkott! O1G" illetve „Itt egy NER oligarcha csinál profitot! Bojkott! O1G".

Ez utóbbiból egy példányt ki is ragasztott Vajna Tímea fánkozójára.

A Mérce képes beszámolót készített az eseményről:

Ami Vajna Tímeát illeti, neki egyébként enélkül is van baja, habár ez az Ibizáról és az aspeni síparadicsomból küldött fotóin nem látszik: fánkozója 2017-re már 168 millió veszteséget termelt,  miközben cégének fizikai és szellemi foglalkoztatottai havonta bruttó 168 ezer forintos bérben részesültek.

168ora.hu


 

h i r d e t é s