fbpx Mészáros Lőrinc volt felesége Bicskén mutatta be a művészetét, verset is olvasott | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc volt felesége Bicskén mutatta be a művészetét, verset is olvasott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrinc volt felesége Bicskén mutatta be a művészetét, verset is olvasott

2021. november 16. - 06:37

 

Nagyon úgy tűnik, az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc vonzódik az alkotókhoz. 

Kelemen Beatrix kiállításmegnyitója 2021. november 11-én a Bicskei Kultúrkúriában – Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang

Jelenlegi felesége, Várkonyi Andrea pszichológiai könyve november közepén jelenik meg. Volt felesége, Kelemen Beatrix pedig a művészetekben jeleskedik, csütörtökön nyitották meg a kiállítását a Bicskei Kultúrkúriában.

Magyar Hang riportja szerint egy igazi összművészeti tárlatot nézhetnek meg a látogatók: Kelemen Beatrix képeit és verseit is megtekintheti a közönség Ágh Gyula Mihály festményei mellett. A csütörtöki megnyitón ott volt Kelemen Beatrix új párja, Joshi Bharat televíziós műsorvezető, és beszédet mondott Bicske kormánypárti polgármestere is.

Bálint Istvánné másodállásban annak a Life TV-nek az igazgatósági tagja, amelynek tulajdonosa Kelemen Beatrix. A városvezető a Magyar Hangnak ugyanakkor cáfolta, hogy beosztottja lenne Mészáros volt feleségének, a kiállítás önkormányzati helyszínét pedig állítása szerint nem Kelemen Beatrix, hanem Ágh Gyula Mihály kérte, és utóbbi ötlete volt az is, hogy vonják be a másik alkotót.

Megnyitó beszédében a bicskei polgármester méltatta „Beus” széles körű művészeti érdeklődését, kiemelte, hogy a Life TV tulajdonosa nemcsak a festészeten, de a szobrászaton, a korongozáson és a versíráson keresztül is megmutatta már magát, mint fogalmazott, „a te érzéseid töltenek fel bennünket”. A Magyar Hang cikke szerint Kelemen Beatrix felolvasta az egyik legelső versét is, amely a kiállítás címét is adja: „Fénnyel járok benned”.

Mészárosné Kelemen Beatrix: Létezésünk csodája

Van valami Isteni

abban ahogyan a fényed

betölti Lényem.

Megmutatom neked az Óceánt!

szavak

Mondatok

S minden ami itt „csak” van

nélkül

Fénnyel járok benned

Járom át a fáradtságod,

bánatod, fájdalmad

Örömöd, Boldogságod.

Mindennapjaid mindenét.

Szivárványhíd a Szívünk.

Átível

Áthidal

Lakozik

Megőriz Szerelmem.

A versnek a szerző szerint nagyon különleges energiája van, és nagy életszeretet van benne. Azt is megtudtuk tőle, hogy megírja a verseket, de nem mindig tudja megtanulni, hiszen „csak jönnek ezek a versek”.

A tárlatot november 25-ig lehet megnézni a Bicskei Kultúrkúriában. A megnyitóról a Magyar Hang cikkében talál képeket és további részleteket, itt pedig meghallgathatja Kelemen Beatrix Létezésünk csodája című versét a szerző előadásában. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s