h i r d e t é s

Minden résztvevő karanténba került egy újfehértói rendezvény után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Minden résztvevő karanténba került egy újfehértói rendezvény után

2020. augusztus 10. - 07:02

Siófokon egy kórházi ápoló, Szegeden egy fül-orr-gégészeti klinika munkatársa kapta el a vírust.

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Házi karanténba került minden résztvevő egy újfehértói magánrendezvény után, melyet az egyik önkormányzati helyiségben tartottak – írja a hvg.hu az RTL Klub Híradója nyomán.

A történtekről Hosszú József alpolgármester posztolt a Facebookon: mint írta, most derült ki számukra, hogy a rendezvényen volt egy koronavírusos személy. Az érintett nem Újfehértón lakik, igazoltan fertőzött helyi lakosról nincs információja, de mindenkitől óvatosságot kér. A kontaktkutatás még zajlik, a polgármester azt kérte, aki bármilyen tünetet észlel magán, az jelentkezzen a háziorvosánál.

Csütörtökön derült ki, hogy Siófok kórházának egyik ápolója is elkapta a betegséget. A csatorna információja szerint a háziorvosoknak tartottak egy rendezvényt, amelyen részt vett egy fertőzött is. Szerették volna megtudni, hogy a két eset között van-e összefüggés, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ csak annyit válaszolt: "a Somogy megyei esetekkel kapcsolatban négy főnél igazoltak fertőzést".

Szegeden pedig le kellett zárni egy Fül-Orr-Gégészeti Klinikát, mert az egyik dolgozónál kimutatták a vírust. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s