fbpx Nem kapnak táppénz-kiegészítést az oltatlanok Berettyóújfaluban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem kapnak táppénz-kiegészítést az oltatlanok Berettyóújfaluban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem kapnak táppénz-kiegészítést az oltatlanok Berettyóújfaluban

2022. január 15. - 05:50

 

Visszavonta Berettyóújfalu azt a 2020. novemberi döntését, amely alapján az önkormányzat dolgozóinak táppénzét kiegészítette a fizetésükre, ha koronavírus miatt nem tudtak dolgozni. 

Forrás: atv.hu

Az új szabály értelmében amennyiben valaki védettség nélkül lesz beteg, már nem kapja meg a különbözetet. A polgármester azt mondja: mindenkinek lehetősége van beoltatni magát, ezért nem egészítik ki az oltatlanok táppénzét.

Az elmúlt egy évben több mint 5 és fél millió forintot fizetett ki Berettyóújfalu önkormányzata azoknak a munkatársaknak, akik a koronavírus-járvány miatt kényszerültek karanténba. Ezek a dolgozók a táppénzük mellett kiegészítést is kaptak. Ez azonban tavaly decemberben megváltozott, az önkormányzat az oltatlanok esetében szigorítással élt.

Az összes képviselő, pártállástól függetlenül megszavazta a javaslatot. Az önkormányzati dolgozók többsége egyébként már két oltáson is túl van, de még mindig vannak olyanok, akik nem kérték a vakcinát. A város óvodáiban a dolgozók kilencven százaléka oltatta be magát. „Mindig úgy szoktuk, hogy amikor egy határozat megjelenik, akkor erről a dolgozókat tájékoztatjuk, és a dolgozó eldönti, hogy ennek függvényében beoltatja magát, vagy vállalja azt, hogy csak a táppénzt kapja meg” – mondta Tóth Klára intézményvezető.

Az óvoda dolgozói közül többen is elkapták már a vírust. Minden csoportban 30 fő körüli a létszám, így ha a gyerekek között van fertőzött, az óvónők sem nagyon kerülhetik el a betegséget.

A polgármester azt mondta: kötelezővé nem kívánja tenni az oltást, de mivel már mindenkinek van módja felvenni a vakcinát, a táppénz kiegészítést már nem látják indokoltnak az oltatlanok esetében. (atv.hu)


 

h i r d e t é s