h i r d e t é s

Nem sikerült a nagy mosdatás –Simonka ellen vádat emelnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem sikerült a nagy mosdatás –Simonka ellen vádat emelnek

2019. augusztus 22. - 09:28

Pedig el kell ismernünk, hogy szinte minden elképzelhetőt elkövetett a kormány, hogy levitézlett és a Mengyi-ügyben is érintett Simonka Györgyöt kimossák a szennyből, amit ő maga halmozott feje fölé, és nemrég a nyakába szakadt. Márpedig Simonkánál kevesen tudtak feltűnőbben sikkasztani. Ha majd az illetékes hatóságok rájönnek végre, hogy őket is rútul felültették, szemléletes esettanulmány lesz a Fidesz bűnszervezetben elkövetett gazemberségeinek felderítéséhez.

Azt azért hozzá kell tennünk, hogy nem sikerült minden rendeltetésszerűen. Mentelmi jogának felfüggesztést lassan több mint egy éve kezdeményezte a Legfőbb ügyészség, ami azért is érdekes, mert Polt Pétertől ez azért mégiscsak váratlan dolog.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – jelentette be az ügyészség.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség

az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő.

A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek. /168 óra/

A jelek szerint Simonka strómanokból el van eresztve. Az 1,4 milliárd forint pedig továbbra sincs meg. Ha a túlárazások százalékosan oszlanak el köztük is hatalmas összegetk ütik a markukat.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky