h i r d e t é s

Nem várt fejlemény: már Erdélyben, Kolozsváron is tüntetnek az Orbáni-politika ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem várt fejlemény: már Erdélyben, Kolozsváron is tüntetnek az Orbáni-politika ellen

2019. június 12. - 08:27

 

A HVG szúrta ki, hogy újabb állomásához érkezett az Orbánnal szembeni népharag, már Erdélyben, egész pontosan Kolozsváron is lesz egy tiltakozó megmozdulás az Orbáni-politikával szemben - írja a hirhugo.hu.

Forrás: baznyesz-miskolc.hu

A keddi budapesti élőlánccal egy időben Kolozsváron egy flashmobbal fognak tiltakozni a kormánynak a Magyar Tudományos Akadémia  átalakításával kapcsolatos tervei ellen

– hívta fel a figyelmet a Transindex.

Budapesten az Akadémiai Dolgozók Fóruma tart élőláncot kedden kora délután a Tudományos Akadémia épületénél a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tervéről döntő elnökségi üléssel egy időben, 2-kor pedig Kolozsváron a magyar főkonzulátus előtt is tartanak egy akciót.

A kolozsvári esemény leírása szerint azért tartják a flashmobot, hogy megmutassák, a magyar tudomány ügye, a Magyar Tudományos Akadémia sorsa az erdélyiek számára is fontos.

Ne hagyjuk, hogy az MTA jelentéktelen tudósklubbá silányuljon, álljunk ki Magyarország legfontosabb kutatóintézeti hálózatáért!

 – áll a leírásban.

Az erdélyi tiltakozást szervezői arról is írnak még, hogy az MTA Elnökségének el kell döntenie, aláveti-e magát a Palkovics-tervnek, elfogadja-e a kutatóhálózat szétverésére irányuló kormányzati szándékot ellenállás nélkül.

Gyűljünk össze Magyarország kolozsvári főkonzulátusa előtt, és mutassuk meg, hogy a magyar tudomány ügye, a Magyar Tudományos Akadémia sorsa számunkra, erdélyiek, kolozsváriak számára is fontos. Mindenki hozzon magával egy könyvet, amely megjeleníti számára a magyar tudományt!

- írják

A Transindex azt írja, az eseményt Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély alapítója hirdette meg a Facebookon.

Szegeden mindeközben hallgatók egész napos szolidaritási akciót hirdettek keddre, ennek keretében lila szalagot kötöttek a város több pontjára, és arra biztatták a szimpatizánsokat, hogy viseljenek lilát a szolidaritás jegyében.

Mivel a Fidesz-média egész biztos, hogy elfogja hallgatni, hogy már Erdélyben is tiltakoznak az Orbáni-politika ellen, ezért kérünk oszd meg Facebookon ezt a posztot, hogy ne érje el a célját a cenzúra!

hirhugo.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s