h i r d e t é s

Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek (videó)

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek (videó)

2020. május 13. - 07:35

 

A honvédelmi államtitkár tudja, hogyan kell megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. - írja a nepszava.hu.

Mintegy 15 ezer koronavírus-gyanús beteget láttak el és 40 ezer tesztet vittek házhoz a magyar mentők a járvány kitörése óta - írtuk vasárnap, a Mentők Napjára emlékeztetve.

A jeles alkalmat nem felejtette el Németh Szilárd sem, aki abszolút ráérzett arra, hogyan fejezhetné ki megbecsülését az alulfizetett, mindennap saját életüket is kockáztató mentőápolók felé: egészen pontosan tíz rekesz almával.

Ezt azonban nem csak úgy hirtelen, hűbelebalázs módon adta oda nekik: a jelenetet pontosan koreografálni és fotózni is kellett, majd felkerült a honvédelmi államtitkár Facebook-oldalára.

Így személyesen Németh tette közzé a felvételt, amin a csepeli mentőállomás és egy mentőautó előtt felsorakoztatott dolgozók türelmesen végighallgatják az államtitkár úr köszöntőjét, és átveszik munkájuk megérdemelt jutalmát. Mivel mindannyian maszkot viseltek, így nem kellett arcukat adniuk a performance-hoz.

Németh rövid szónoklatában arról beszélt, hogy a csepeli mentősök példát mutatnak helytállásból, bátorságból – de nem felejtette megemlíteni, hogy a helyi mentőállomás az ő polgármestersége idején elsőként kapott önkormányzati mentőautót. 

Biztosítom önöket, hogy a kormányra és személyesen rám mindig számíthatnak

– mondta mentőknek a fideszes államtitkár, bizonyítékként pedig ott állt mellette a földre pakolt tíz rekesz alma.

Végül az is kiderült, hogy az amúgy inkább a nyúljás pacalt és más, súlyosabb fogásokat kedvelő politikus nem saját zsebből vette az adományt: a videóba egy kis reklám is belefért, hiszen Németh elárulta, hogy a gyümölcsöket egy szatmári mezőgazdasági cég biztosította.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

Hogy a bejegyzéstől Németh mit remélt, nem egyértelmű, de az biztos, hogy óriási kommentvihart támasztott.

A csatolt képgalériához közel 400 megjegyzés érkezett: a hozzászólók jó része inkább az államtitkárral etette volna meg az almát, más a fejéhez vágta volna; ám volt aki  csendesen arra emlékeztetett, hogy miközben a a fideszes államtitkárok fizetését 35 százalékkal emelik, a mentősöknek csak alma jut, nem normális fizetés.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s