h i r d e t é s

Norbi nekiment a betegség miatt elhízottaknak is, orvos cáfolja állításait

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Norbi nekiment a betegség miatt elhízottaknak is, orvos cáfolja állításait

2020. február 01. - 09:04

 

A fogyás szakértője most a hormonbetegséggel küzdőket szakértette meg. Schobert állításait egy kardiológus cáfolja.

Schobert Norbi - Forrás: Facebook

Nincs olyan betegség, amelyik hizlal, ez csak ürügyként szolgál a kövér emberek számára - jelentette ki a Hajdú Péternek adott interjújában. „Van, aki beteg attól, hogy túlsúlya van, és felborul a hormonrendszere. A pajzsmirigytől nem hízol el. Nekem olyan ismerőseim is vannak, akinek nincs pajzsmirigye, ám nincs elhízva. Kivették rákos daganat miatt, és nincs elhízva, mert úgy táplálkozik és mozog, hogy nem hízik el” – fejtegette.

Azt elismerte, hogy hormonális szempontból vannak erre ható tényezők. „De nem lehet a mögé bebújni, hogy én azért vagyok 50 kiló pluszzsírral a testemen keringési beteg, cukorbeteg, szívbeteg, mert egy olyan betegségem van, ami ezt létrehozza. Ez egy nagyon fontos csapda, egy ürügy, ami mögé bebújik a társadalom.”

Kóczán István belgyógyász, kardiológus viszont cáfolja a Blikknek az orvosi végzettséggel nem rendelkező fitness-celeb állításait. Mint mondta, számtalan olyan eset van, amely befolyásolja a beteg súlyát egyik vagy másik irányba. Többek között a hormonális zavarok, pajzsmirigy túlműködés súlyveszteséggel jár, az alulműködés, miután lelassul az anyagcsere, elhízáshoz vezet.

„A táplálkozástudósok azt is kimutatták, hogy befolyásoló tényező a genetikai felépítés és az életkor. Nem véletlenül szokták mondani, hogy van, aki csak ránéz az ételre és hízik, amivel szemben vannak olyan esetek is, hogy az illető annyit eszik, amennyit csak akar és nem hízik el. Nem beszélve a mozgásszervi betegségekről vagy azokról az emberekről, akiknek más összetételű a bélbaktériuma. A depresszió sem egy velünk született állapot, de elhízáshoz vezethet, akárcsak némely gyógyszer. A testsúlygyarapodás összetett hátterű, és határozottan állíthatom, hogy téves kijelentés azt állítani, hogy nincs betegség, ami elhízáshoz vezet” – sorolta a belgyógyász. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s