h i r d e t é s

Orbán elbukta Európát, hiába az otthoni diadal

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Orbán elbukta Európát, hiába az otthoni diadal

2019. május 26. - 07:12

 

Felcsút Géniusza mostanában mindig mellélő, a parlamenti választások óta gyakorlatilag egyetlen terve sem jött be.

A pártmédia váteszi képességekkel ruházta fel Orbánt, hívei szinte tévedhetetlennek, született vezetőnek állítják be őt. A valóság viszont az, hogy Felcsút Géniusza az utóbbi időben szinte mindig mellélő, a parlamenti választások óta gyakorlatilag egyetlen terve sem jött be. 

Az A-terv - Európa vezető géniusza

Tudjuk jól, hogy mi volt az A-terv: megszerezni a néppárt irányítását, azon keresztül az EU vezető helyét, majd  bölcs és rátermett vezetőként megteremteni az illiberális európát, aztán Lölőnek adni a kontinens összes közbeszerzését. Abcúg németek, hogy eddig nem nem hagyták!

Erre nyilván nem volt sok esély, de jól hangzott itthon, hogy Orbán akkora hatalmas spíler, hogy még akár az EU első számú vezetője is lehet belőle.

A B-terv - A Néppárt legerősebb tagja

Aztán szép lassan kiderült, hogy a Néppárt egyáltalán nem szimpatizál Orbán terveivel. Akkor jött az a duma, hogy "A néppárt mi vagyunk", illetve, hogy "a Fidesz a Néppárt legerősebb pártja". Ezt már akkor sem tudtam igazából hova tenni magamban, legyintettem hát: a 9 éve tartó folyamatos kampány sok mindent elbír.

A C-terv - a Néppárt egyik tagja

Aztán jött a Sargentini szavazás és a kapcsolódó néppárti pofon. Csúti arcán az igazság pillanatában olyan érzelmek jelentek meg, amelyeket utoljára a Gyurcsány-Orbán vitán láthattunk: a dühös kétségbebeesés, amikor kiderül, hogy mégsem neki a legnagyobb...

Úgyhogy változott a duma: "majd május 26. után eldől minden, amúgy pedig mi vagyunk a legfontosabbak a néppártban".

A D-terv - A Néppárt meg nem értett tagja

A nagy győzelemhez nagy plakátok kellenek nagy üzenetekkel.

Nem volt véletlen a Juncker kampány, de a tévedhetetlen megint túltolta: a néppárti pozíciója akkorát reccsent, hogy tulajdonképpen már akkor eldőlt, hogy a Fidesznek nincs ott tovább helye. Nem volt véletlen mindez, Orbán akkor már rájött, hogy az EU vezetői álom valójában már  kipukkant, az egyetlen esély, hogy őt ne nézzék levegőnek az, ha mégiscsak fontossá válnak az ő kis illiberális pártjának a szavazatai, akkor majd nagyon kell a Néppártnak. Ha viszont őt teszik ki agresszíven, akkor újjal mutogathat, hogy ő aztán szívesen vezetné egész Európát, de Soros már a Néppártba is betette a lábát.

Nem véletlen, hogy nem tették neki meg azt a szívességet, hogy páros lábbal rúgják ki Néppártból.  

Az E-terv - A Néppártból kitett meg nem értett zseni

Wéber ebbe a legutolsó lehetőségbe rúgott bele egy óriásit, amikor kijelentette, hogy márpedig Orbán szavazataival ő nem kíván a vezetői székbe ülni. Ezzel gyakorlatilag képletesen megszabadult az Orbáni öleléstől, és szinte már kitette az ajtón a csúti bűnszervezetét.

Viktorunk néppárti lehetőségei ezáltal hangyányira zsugorodtak.

Hol van ez már az eredeti tervhez képest, amikor ő majd egyesíti a mérsékelt erőket a szélsőjobbal?!

F- terv - Osztrák modellt Európának

Ha középről nem megy, majd szélről támadunk. A fociban ez bizony így megy, a politikában azonban nem. Elvben jól hangzik, hogy majd a jobbközép a jobboldallal összefog és miénk lesz Európa. Valójában azonban ez a létező  legostobább politikai terv (Habonynak kevesebbet kéne Ibizáznia, és kicsit többet dolgoznia), ugyanis egy jobboldali mérsékelt párt összefogása egy szélsőséges párttal jóval nagyobb önfeladás, mint ha egy baloldali, ám szintén mérsékelt párttal fog össze.

Mérsékeltek mérsékeltekkel, radikálisok pedig radikálisokkal tudnak összefogni, és ez az egyetlen helyes út.

Minden más a radikalizálódás felé mutat, ami sem Európának, sem a magyaroknak érdeke.

Amit Orbán képvisel, az csakis Putyin érdeke, hiszen az orosz terjeszkedést, a birodalom növekedését akadályozza az Európai integráció, és a jogállamiság Eu felől érkező követelménye. Az Orbán által hirdetett nemzetek Európája pedig egy csapda, Strache ügye is jól mutatja, hogy Putyin kilóra megveszi a kis szaros nemzeti pártok vezetőit és máris övé fél Kelet-Európa. Orbán azonban már elkötelezett, mindazt a gyakorlatban csinálja, amiről Strache csak pofázott a videón. Ne legyenek kétségeink, a megfelelő videó róla is megvan, csak nem egy bécsi páncélban, hanem a Kreml falai között.

Orbánnak nincs más választása, amikor a Néppártból kiteszik, Putyin pártjába fog belépni, Salvini és Lepen mellé.

Európa nem fog radikalizálódni, Európa békét és szabadságot akar.

Marad a G terv

A nacionalista, oroszos álmodozás ideje kezd lejárni, a valóság erősen kopogtat az ablakon: az osztrák szélsőjobb összedőlt, a hollandoknál Timmersman nyert az exit-poll adatok szerint, és az egész narratívát elrontotta, hogy Strache nyíltan beszélt arról, amit Orbán már meg is valósított. Az illiberális kártyavár omlani készül, a jó Dakota ilyenkor inkább új lóra ül.

Orbán nem érti Európát

Nem érti, hogy hiába van londoni médiaügynöksége, hiába plakátolja tele Sorossal, Nyugat Európában már megtanulták, hogy az ilyen agresszív, mocskos gazemberekkel hogyan kell bánni. Ott van még valódi média, igazi újságírókkal, akiket nem lehet kilóra megvenni, mint az ex-komcsi Bencsiket, a mocskosszájú Bayer Zsoltit vagy a mulyaképű Apáti Bencét. Ráadásul nyugaton még olyan szakma a politika, ahol vitatkozni kell, ütköztetni gondolatokat, ebben pedig vezérünk nagyon nincs edzésben.

És ott, ha valaki nem áll ki vitatkozni, az olyan, mintha beismerné, hogy veszített, mert nem jók a gondolatai, ha nem állják meg a helyüket egy vitában . Timmermans idejött vitatkozott volna, de Orbán gyáván megfutamodott.

A valódi demokráciában az ilyen politikusnak vége van, mint a bokszolónak, amikor már nem vállalja be a meccset, de még megtartaná a trófeát...

A G terv nem lehet más, csak a rombolás, a karaktergyilkosság és az egybites kampányok. Ezzel a meglévő szervilis 3 millió magyar szavazót még meg lehet tartani egy ideig, viszont pont nem lehet bevenni Európát. Úgyhogy ha itthon még marad is az illiberalizmus pár évig, affelől nyugodtak lehetünk, hogy a falun túli valóságot nem Habony Árpi álmaival fogják telefesteni.

Forrás: csinnbummcirkusz.blog.hu


 

h i r d e t é s