h i r d e t é s

Ötször fordultak talicskával, kis szekérrel, hogy kirámolják a monoki általános iskolát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ötször fordultak talicskával, kis szekérrel, hogy kirámolják a monoki általános iskolát

2023. március 16. - 18:48

A két fiatal fiú vitt mindent, amit csak ért.

Kossuth Lajos Általános Iskola Monokon - Forrás: Google/Bolyán Sándor

Lopás bűntett, illetve védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás bűntett miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 16 éves és egy 14 éves monoki fiatalkorú fiúval szemben.

A gyanúsítottak 2023. március 14-én az éjszakai órákban betörtek a műemlékvédelem alatt álló monoki általános iskolába. A betörők gyakorlatilag kirámolták az iskolát, mivel elvittek onnan 6 kerékpárt, 5 számitógépet, 10 billentyűzetet, 2 monitort, 1000 tasak 4 grammos kristálycukrot, 23 tekercs toalettpapírt, 5 alkoholmentes pezsgőt, 65 kést, 200 kanalat, 180 villát, 120 kiskanalat, illetve egy talicskát. A tolvajok ez utóbbival és egy kis szekérrel ötször fordultak, míg az intézményhez közeli portára szállították a lopott értékeket.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembereket, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás eredményeként az ellopott értékeket a rendőrség lefoglalta. (police.hu)