h i r d e t é s

Pénz nélkül is végigcsinálja a választási évet a Jobbik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pénz nélkül is végigcsinálja a választási évet a Jobbik

2019. február 24. - 06:56

 

Elfogadta a Jobbik szombatra összehívott rendkívüli kongresszusa azt az alapszabály-módosítást, amely lehetővé teszi, hogy a párt esetleges felszámolása esetén tagjaik lényegében egy új párt létrehozásában vehessenek részt. 

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, parlamenti frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart a párt rendkívüli kongresszusa után az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 23-án. - MTI/Mohai Balázs

Szilágyi György, a párt szóvivője a kongresszus után azt mondta, hogy a jobbikosoknak egy új pártba való belépésre csak „különösen indokolt esetben” van lehetőség. Ráadásul csak olyan szervezetről lehet szó, amely ezután alakul és a Jobbik elnöksége írásban az engedélyét adja hozzá. A politikus egyúttal hangsúlyozta, hogy ők nem erre készülnek, a párt harcolni akar.

Szilágyi György arról is beszélt, hogy a kongresszuson elfogadtak egy kiáltványt, amelyben szerepel – többek között –, hogy ha nulla forintból is kell kampányolniuk az idei évben esedékes európai parlamenti és önkormányzati választásokon, akkor úgy fogják megtenni. Az uniós voksolás tétjének egyúttal azt nevezte, hogy a Fidesz vajon be tudja-e tiltani őket. Amennyiben ugyanis szerinte sokan fognak a Jobbikra szavazni, akkor a hatalom nem mer majd a betiltásuk mellett dönteni.

A kongresszuson – a politikus beszámolója szerint – érezhető volt a küldötteken, hogy a Jobbik nem roppant meg, és elszántabb, mint valaha volt. – Kimondhatjuk, a Jobbik egyik fő erénye a kitartás – összegezte, hozzátéve, hogy „nem hátrálnak meg, küzdeni fognak az utolsó csepp vérükig is.” Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban 44 új tagszervezetük alakult és 400 új ember csatlakozott hozzájuk. Az a céljuk, hogy a következő tíz hónapban még kétszer ekkora erősödést tudjanak felmutatni. (magyarhang.org.)


 

h i r d e t é s