h i r d e t é s

Piros kabrióval és ösztöndíjjal lepték meg, miután feltakarította Buffalo utcáit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Piros kabrióval és ösztöndíjjal lepték meg, miután feltakarította Buffalo utcáit

2020. június 08. - 13:24

A George Floyd halála kiváltotta tüntetések után egy buffalói tizenéves úgy döntött: feltakarítja az utcákat. Jutalma nem maradt el. - írja az euronews.com.

Katt a képre nagyításért! Forrás: Antonio Gwynn Junior/Facebook

Egyetemi ösztöndíjat kapott, tanulmányaira azonban nem kell gyalog járnia, miután egy hálás helyi lakos egy piros Ford Mustang kabrióval lepte meg.

A 18 éves Antonio Gwynn Juniort zavarta a tiltakozások utáni koszos utcák látványa. Hajnali 2-kor seprűt ragadott, és módszeresen takarítani kezdte a járdát és az úttestet. Mire – sok-sok órával később – egy szervezett takarítóbrigád a helyszínre érkezett, már alig maradt munkája. Antonio 10 órán át rendületlenül söprögetett.

Forrás: euronews.com

Utóbb a CNN-nek az nyilatkozta: látta, hogy a Bailey sugárutat szülővárosában, Buffalóban üvegtörmelék és szemét borítja. Az utcán reggelente sokan járnak munkába, ezért döntött úgy, hogy feltakarítja.

A CNN tudósítására felfigyelt a 27 éves Matt Block is. Azt is látta, hogy Antonio a Facebookon megbízható autót keres.

Ezek után döntött úgy, hogy meglepi a jószívű Antoniót. Neki adta a szívéhez nőtt, 2004-es Mustangot.

Antonio szó nélkül maradt. Nemcsak azért, mert váratlan ajándékot kapott, hanem azért is, mert történetesen ugyanilyen kocsit vezetett két éve elhunyt édesanyja is. Ráadásul a történtek után a helyi Medaille Egyetem egy teljes ösztöndíjat ajánlott fel a lelkes önkéntesnek.

Innentől már nem volt megállás: egy biztosító ingyenes biztosítást ajánlott fel a fiúnak, a Facebookon pedig átszámítva több mint 2 millió forintot gyűjtöttek össze Antonio Gwynn Jr. számára.

euronews.com