h i r d e t é s

Predatorosat játszottak külföldi vendégvadászok Somogyban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Predatorosat játszottak külföldi vendégvadászok Somogyban

2022. január 17. - 08:10

Halomra lőtték a vaddisznókat a vadkármegelőzés jegyében.

Forrás: FACEBOOK/SEFAG HUNTING HUNGARY

A mostani szezonban már korlátozások nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Somogyba, csábító is számukra a megye bőséges nagyvadállománya, írja a Sonline.

Az állatok gyérítése fontos a vadkármegelőzés miatt is, a társaságoknak pedig jelentős anyagi forrást jelent a hazai és külföldi vendégek vadásztatása.

A Zselic különösen kedvelt a hazai és külföldi vadászok körében, a közelmúltban Németországból érkeztek a népszerű vadászterületre.

A háromnapos hajtás eredményeképpen összesen 115 vad, vaddisznó, köztük több méretes agyarú kan, valamint gím- és dám tarvad, két róka és egy aranysakál is terítékre került

– mondta a portálnak Halász Tibor, a Sefag Zrt. zselici erdészetének vadgazdálkodási ágazatvezetője.

Alapos tervezés előzte meg a háromnapos vadászatot. A hajtók precízen tartották a megbeszélteket, a felvezetők gyorsak, ügyesek voltak, ennek is köszönhetően gazdag vegyes terítéknek örülhettek azok a német vendégvadászok, akik évek óta visszajárnak hozzájuk.

Osztrák vendégek jönnek hozzánk januárban, akiknek már nem ismeretlen a környék, teljes ellátást, szállást igényelnek

– ezt már Meiszterics János, a Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaság elnöke nyilatkozta, hozzáfűzve, hogy: nem panaszkodhatnak az idei vadászati szezonra, 650 disznót sikerült már kilőniük, az éves tervük pedig 750 egyed.

A somogyi vadásztársaságok a téli hónapokban teljesítik az egész évre tervezett összes kilövés legalább ötven százalékát. Fontos, hogy a populációt szinten tudják tartani a gyérítéssel, így csökkentve a tetemes vadkárt, nem beszélve arról, hogy komoly bevételi forrás a vendégvadásztatás a társaságok számára. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s