fbpx Reboot: megerősített informatikai háttérrel folytatódik az előválasztás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Reboot: megerősített informatikai háttérrel folytatódik az előválasztás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Reboot: megerősített informatikai háttérrel folytatódik az előválasztás

2021. szeptember 20. - 09:27

 

A szombati hackertámadás után mától újból lehet szavazni az ellenzéki kormányfő- és képviselőjelöltekre. Állítják, a rendszert megerősítették, adatszivárgás nem történt. 

Megerősített informatikai háttérrel folytatódik hétfőtől az ellenzéki előválasztás, miután a szombati indulás után pár órával ismeretlen eredetű túlterheléses támadás miatt le kellett állítani a szervereket így az internetes, valamint az utcai voksolást is. Pedig az érdeklődés már a reggeli órákban nagy volt a választók részéről, számos szavazóhelyiségnél nem sokkal nyitás után sorok alakultak ki. Az előválasztás technikai lebonyolítását végző aHAng platform kampánykoordinátora, Hajdú Gergő lapunknak azt mondta: bár a rendszer indítása előtt több terheléses tesztet is végeztek, ilyen összetettebb, több lépcsőből álló visszaélésre nem számítottak.

– Az ügy kivizsgálása még tart, de az biztos, hogy nem az általunk használt szoftverrel volt probléma. A technikai hátteret megerősítettük, így már egy újabb, a szombatihoz hasonló támadást is ki tud majd védeni a rendszer – ígérte az aHang kampánykoordinátora. Hozzátette: a vizsgálat eredményeitől függően akár igazságügyi szakértők bevonására is sor kerülhet majd. Hajdú Gergő azt is elmondta, adatszivárgás szerencsére nem történt és az érvényesen leadott szavazatok is megmaradnak. Megígérte azt is, hogy a leállás miatt elvesztegetett időt pótolják. 

A vasárnap este érkezett hírek szerint végül úgy döntöttek, hogy két nappal meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s