fbpx Sorkatonaságba kényszerítené a fiatalokat a Fidesz? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sorkatonaságba kényszerítené a fiatalokat a Fidesz?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sorkatonaságba kényszerítené a fiatalokat a Fidesz?

2016. január 15. - 13:06
0 komment

 

Orbán Viktor megint a KDNP-vel mondatja ki egy tervét, ahogy tette ezt például a vasárnapi boltbezárás ügyében.

Fotó: igazszavak.hu

Legújabb, lopakodó ötlete, hogy sorkatonaságra kényszerítse a 18. életévüket betöltött nőket és férfiakat – írja közleményében Vadai Ágnes - írja a propeller.hu.

A DK politikusa szerint: Nem is figyelnénk a kereszténydemokraták újabb, bolondos elképzelésére, ha a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését nem a KDNP-s Simicskó István vettette volna fel, aki történetesen a honvédelmi miniszter. Ő egyébként az a képviselő, aki 2004-ben nem támogatta a sorkatonai szolgálat eltörlését.

A honvédelmi miniszter bejelentésének több oka is lehet. Egyrészt a kormány tudja, hogy fiatalok ezrei nem jutnak munkához és esélyük sincs arra, hogy diplomát szerezzenek. A sorkatonaság bevezetésével javítható lenne az amúgy is meghamisított foglalkoztatási statisztika és a kivándorolni szándékozókat a törvény erejével lehetne visszatartani. A sorkötelezettség alkalmas lehet arra is, hogy belső karhatalmi erőt szervezzenek egy esetleges kormányváltás megakadályozására, de ezt a haderőt az emberek mindennapi megfélemlítésére is használhatják.

A DK tiltakozik a sorkötelezettség visszaállítása ellen. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt az intézményt a Gyurcsány-kormány szüntette meg. Minden eszközzel meg fogjuk akadályozni, hogy katonának kényszerítsék a magyar fiatalokat – zárja sorait Vadai.

 

propeller.hu


 

h i r d e t é s